BANG, BANG, BANG: Gareth Bale terroriserte Inter etter pause og sendte Spurs fra 0-4 til 3-4. Her er det Walter Samuel som kommer på etterskudd. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
BANG, BANG, BANG: Gareth Bale terroriserte Inter etter pause og sendte Spurs fra 0-4 til 3-4. Her er det Walter Samuel som kommer på etterskudd. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACEVis mer

- Bale er mer verdt enn Rooney

Lundekvam var mentor for Spurs-helten, som fikk 10 på børsen i går.

||| (Dagbladet): Spurs-fansen stålsatte seg for marerittsifre da Inter i går kveld ledet 4-0 etter 35 minutter, og attpåtil hadde én mann mer på banen.

Nærmest på egenhånd sørget Gareth Bale for at Spurs ikke trenger dra hjem til England i skam: Den walisiske venstrekanten - som neppe står tilbake for den tidlige 90-tallsutgaven av landsmann og kantkollega Ryan Giggs - banket inn tre mål i samme hjørne i andre omgang.

TV 2s Premier League-ekspert Claus Lundekvam kjenner Bale godt fra tida i Southampton, der han så gutten gå gradene fra akademi til A-lag på nært hold.

Den tidligere Soton-kapteinen ser ingen grunn til at ikke 21-åringen skal være minst like mye verdt på overgangsmarkedet som Wayne Rooney - som med 18 måneder igjen av kontrakten fort kan bli solgt for rundt 400 millioner kroner.

- I mine øyne er Bale verdt mer enn Rooney. Det er ingen tvil om at Rooney er en fantastisk spiller, men han har ikke spilt god fotball på veldig lang tid. Bale er yngre og har absolutt like stort potensial. Han har fått vist hva han er god for i år. Scorer du tre mål borte mot Inter gir det gjenklang rundt om i fotballverden, sier Lundekvam til Dagbladet.

Vil bygge laget rundt Bale
Javier Zanetti lar seg sjelden parkere, men hadde ikke nubbesjans da Bale satte på turboen. Manager Harry Redknapp mente sågar mannen flere mener er verdens beste høyreback, Maicon, hadde en svett kveld mot 21-åringen.

BALLEN MED HJEM: Etter tre mål er det lov å be om matchballen etterpå. Men Gareth Bale framsto som en svært skuffet mann i intervjuene etterpå. Foto: REUTERS/Max Rossi
BALLEN MED HJEM: Etter tre mål er det lov å be om matchballen etterpå. Men Gareth Bale framsto som en svært skuffet mann i intervjuene etterpå. Foto: REUTERS/Max Rossi Vis mer

Kanskje ikke rart Redknapp forventer at storklubbene snart vil ligge langflate etter juvelen hans, nettopp Inter forsøkte å hente ham i sommer. Men de skal ikke få det enkelt:

- Hvis Tottenham selger Gareth Bale nå, vil det sende ut feil signaler. At vi er en klubb som selger de beste spillere våre. Han er en spiller vi vil bygge laget vårt rundt, og forhåpentligvis vil han være her i mange år framover, sier Spurs-manageren til nyhetsbyrået PA.

Lundekvam snakker fortsatt med Bale
Lundekvam har fortsatt jevnlig kontakt både med Gareth Bale og Theo Walcott, og snakket med Spurs-vingen seinest for tre uker siden, etter at han var blitt kåret til årets spiller i Wales.

- Hvem av de to imponerte deg mest i Southampton?

- Begge viste tidlig at de hadde noe ekstra ved seg. Begge har stor fart, selv om Theo har ekstremfart. På det stadiet synes jeg Bale hadde mer å bidra med, men også Theo har utviklet seg mye siden da. Jeg tror begge har en stor framtid.

- Hva imponerte deg mest med Bale?

- GJORDE MAICON SVETT: Manager Harry Redknapp mener verdens kanskje best høyreback fikk kjørt seg kraftig av 21 år gamle Bale. Foto:  EPA/DANIEL DAL ZENNARO
- GJORDE MAICON SVETT: Manager Harry Redknapp mener verdens kanskje best høyreback fikk kjørt seg kraftig av 21 år gamle Bale. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO Vis mer

- Villigheten til å nå fram og jobbe hardt. Han var jordnær, og ikke den du hørte mest fra. Men han jobbet steinhardt, og var hele tida villig til å lære. Han var vel den beste spilleren på Championship-laget vårt, sammen med Walcott, før han gikk til Spurs, sier Lundekvam.

United for gjerrige
På den tida var også sir Alex Ferguson ivrig på å sikre seg waliseren. Og kanskje angrer United-manageren nå på at han ikke var villig til å legge nok penger på bordet - slik han ble kritisert for på generell basis av Wayne Rooney i går.

- Southampton sa nei til oss fordi de vil ha mer penger, noe de er i sin fulle rett til å gjøre. Jeg vet ikke helt hva Tottenham har tilbudt, men de har tilbudt mer enn oss og det gir dem en pole position, sa Ferguson.

Den posisjonen benyttet de seg av, blant annet med en garanti om førstelagsspill.

Forbannelsen
Starten på Spurs-karrieren var likevel tøff. Bale satte en nærmest uslåelig rekord ved å spille 24 kamper for London-klubben uten å vinne. Tottenham vant ofte når Bale satt på benken eller tribunen, men altså aldri ellers.

Først to år etter at han kom til klubben, mot Burnley 26. september i fjor, brøt Bale forbannelsen. Nå er det ingen som lenger snakker om «The curse of Gareth Bale», men Lundekvam sier at det tidvis plaget unggutten mye.

- Han taklet det bra, men tenkte nok mer på det enn han ga uttrykk for. Det viktigste for ham var å bli skadefri igjen.

STORTALENT: Claus Lundekvam spilte sammen med Bale i Southampton, og sier han var en stjerne allerede som 17-åring. Foto: REUTERS/Phil Noble
STORTALENT: Claus Lundekvam spilte sammen med Bale i Southampton, og sier han var en stjerne allerede som 17-åring. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Snakket du med ham om den lange rekken uten seier?

- Ja, jeg gjorde faktisk det. Jeg prøvde å backe ham opp, for vi visste alle hvor god han var. Jeg sa vel at han ikke måtte tvile på eget talent, som du fort gjør når du mister litt selvtillit og du får pressen på deg. Det kan være vanskelig å snu, sier Lundekvam.

10 på børsen
Det er lite som minner om dårlig selvtillit hos Bale nå, og selv om han spilte så godt i går at han fikk 10 på børsen til Sky Sports, var det en nedbrutt mann som lot seg intervjue etterpå.

- Det er fryktelig skuffende. Vi skulle gjort det mye bedre før pause. Vi var slurvete og fikk betale prisen. Men med 10 mann viste vi hvilket godt lag vi er, og med fullt lag kunne det blitt en annen kamp, mener han.

Lundekvam er overbevist om at Bale blir en spiller i den absolutte verdensklasse, om han ikke er det allerede.

- Hvordan greide du deg mot ham på trening?

SNAKKER FORTSATT MED BALE: TV 2-ekspert Claus Lundekvam. 
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
SNAKKER FORTSATT MED BALE: TV 2-ekspert Claus Lundekvam. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer

- Det kunne være brutalt. Men jeg hadde så jævla mange tjuvtriks, og som kaptein slapp jeg unna med det, flirer 37-åringen.

MINDRE VERDT ENN BALE?: Det mener Claus Lundekvam. Foto:  AFP PHOTO/IAN KINGTON/FILES
MINDRE VERDT ENN BALE?: Det mener Claus Lundekvam. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/FILES Vis mer