Bale fikk med seg fansens taxi-mobbing

- Vår 12. mann, sier Maicon-terroristen.

PARKERTE MAICON: Brasilianeren Maicon hang ikke med i det hele tatt, da Gareth Bale herjet i gårsdagens Champions League-kamp på White hart Lane. Foto: GLYN KIRK/AFP
PARKERTE MAICON: Brasilianeren Maicon hang ikke med i det hele tatt, da Gareth Bale herjet i gårsdagens Champions League-kamp på White hart Lane. Foto: GLYN KIRK/AFPVis mer

(Dagbladet): Superlativene har haglet over Gareth Bale i dag, i like stor hastighet som han i løpet av de to siste kampene har spurtet forbi Inter-back Maicon.

Han har rett og slett terrorisert mannen er omtalt som verdens beste høyreback.

En tittel Bale kanskje har strippet ham for nå.

Takker fansen Supporterne tok av på White Hart Lane under herjingene i gårsdagens 3-1-seier, og sangt etter hvert «Taxi for Maicon». Det var nok musikk i Bales ører.

- Noen av gutta hadde det moro med den sangen etter kampen. Supporterne var fantastiske, de var vår 12. mann. Det var en spesiell kveld, som aldri vil bli glemt, sier Bale ifølge Press Association.

Waliseren er nesten ikke til å kjenne igjen på banen. Mange mente det hvilte en forbannelse over Bale etter at han kom til Tottenham fra Southampton. Først etter to år og 24 seriekamper i klubben fikk han oppleve en seier.

Nå er han omskolert fra back til en kantspiller med slepen teknikk, kjapt rykk og en dødelig venstrefot.

- Jeg prøver bare å holde beina på bakken og fokusere på fotballen min, sier Bale om all oppmerksomheten.

- Fremragende Harry Redknapp skryter av hele laget, men klarer ikke fordele godordene helt likt. Han er nemlig voldsomt imponert over det Bale har vist i de to kampene mot Inter.

- Gareth var fremragende, og du må huske på hvem han møtte. Han spilte mot en høyreback som før disse kampene ble ansett av mange som den beste i verden, sier Redknapp til klubbens hjemmeside.

Og Spurs-manageren drar en liten boksereferanse også:

- Det er som en bokser. Du kan slå knock-out på alle, men plutselig møter du en mester - og det handler om å gjøre det mot de aller beste. Gareth klarte det i begge kampene, og ga Maicon den frykteligste opplevelsen du kan tenke deg.

Bekreftelse i Milano For to uker siden lå Spurs under 4-0 borte mot Inter etter førsteomgangen. Londonerne reiste seg derimot etter skrekkforestillingen før pause, og Bale scoret tre omtrent identiske mål i andreomgangen.

Det endte med tap, men Bale mener det som skjedde i Milano likevel var viktig for dem.

MILANO-TRIPPEL: Gareth Bale scoret tre mål etter pause i Milano. I går kveld var han servitør. Foto: MATTEO BAZZI/EPA
MILANO-TRIPPEL: Gareth Bale scoret tre mål etter pause i Milano. I går kveld var han servitør. Foto: MATTEO BAZZI/EPA Vis mer

- Den kampen ga oss en bekreftelse på at vi kunne ramme Inter, selv med ti spillere på banen.

Nå topper Tottenham gruppa, med bedre målforskjell enn Inter.

- Det vil være en stor bonus for oss om vi vinner gruppa, men det viktigste nå er at vi kommer oss videre fra gruppespillet.

Støtter Maicon Inter-trener Rafael Benitez er blant dem som nå står i kø for å skryte av Bale.

- Vi skulle taklet ham bedre i én mot én-situasjonene, men det klarte vi ikke og det ble helt avgjørende, sier Benitez ifølge Football Italia.

Spanjolen støtter Maicon, som bør glemme de to kampene mot Spurs raskest mulig.

- Det er sant at Bale fikk mye plass og vi klarte ikke stoppe ham, men jeg synes folk er for kritiske til Maicon. Han hadde problemer forsvarsmessig, men framover er han alltid god, sier Benitez.

Det var derimot ikke nok - for Bale var enda bedre framover for Tottenham.

LAGETS 12. MANN: Gareth Bale skryter av støtten Spurs fikk fra tribunen i går. Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS
LAGETS 12. MANN: Gareth Bale skryter av støtten Spurs fikk fra tribunen i går. Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS Vis mer