SPEED-HYLLEST: Gareth Bale hadde fått trykket på en hyllest til avdøde Gary Speed på fotballskoene før kampen mot Bolton. Bare sju minutter ut i oppgjøret fikk waliseren nettkjenning, og feiret med å vise fram teksten «RIP Gary Speed».Foto: SCANPIX/AP Photo/Bogdan Maran
SPEED-HYLLEST: Gareth Bale hadde fått trykket på en hyllest til avdøde Gary Speed på fotballskoene før kampen mot Bolton. Bare sju minutter ut i oppgjøret fikk waliseren nettkjenning, og feiret med å vise fram teksten «RIP Gary Speed».Foto: SCANPIX/AP Photo/Bogdan MaranVis mer

Bale hedret Speed i Spurs-fest

- Gary sto ham veldig nær, sier Redknapp.

(Dagbladet): Tottenham - Bolton 3-0.

En preget Gareth Bale var naturlig gjenstand for TV-kameraenes oppmerksomhet da White Hart Lane hyllet avdøde Gary Speed med ett minutts applaus før avspark i kampen mellom Tottenham og Bolton.

Speed var Bales sjef på et fremgangsrikt walisisk landslag, og landslagstrenerens brå bortgang hadde gått kraftig inn på Spurs-vingen.

- Gary sto ham veldig nær. Som de andre walisiske spillerne, har han hatt det vanskelig. Men han er en enestående fotballspiller: Vanskelig å markere, skjærer inn i banen og sniker seg inn i rom. Han lærer hele tida hvor han skal dukke opp og hvordan han skal straffe forsvarsspillere med bevegelsene sine, sier Spurs-sjef Harry Redknapp til Sky Sports.

Tidlig scoring Da dommer Stuart Attwell blåste i gang oppgjøret, hadde imidlertid Bale samlet tankene, og brukte ikke lang tid på å sende vertene i føringen.

Seks minutter ut i kampen sendte Luka Modric en presis corner mot første stolpe. Der dukket Bale opp og overrumplet Jussi Jääskelainen med en smart styring.

22-åringen tok så av seg fotballskoen han hadde på foten han scoret med og viste fram inskripsjonen «RIP Gary Speed» («Hvil i fred, Gary Speed»). Det var forøvrig Bales sjuende målpoeng (fire mål og tre målgivende) på de siste fem Premier League-kampene.

- Han er i særklasse. Ser du nærmere etter, har han alt du ser etter. En toppidrettsutøver og en komplett fotballspiller, sier Redknapp.

Billig utvisning Et sprudlende og ballsikkert Tottenham så seg aldri tilbake, og fikk atpåtil hjelp av dommer Attwell på veien mot en komfortabel seier.

Kamplederen valgte nemlig å tolke vilkåret å frata noen en opplagt scoringsmulighet utvidende, og sendte dermed Gary Cahill av banen for en forseelse som skjedde fem-ti meter inn på Boltons banehalvdel.

Da var det spilt i 18 minutter, og forsterket et allerede tungt Spurs-press. Bolton var særdeles heldige som slapp unna med ett baklengsmål før pause, men med tanke på hjemmelagets sjanseproduksjon, var det uunngåelig at det kom til å komme mer i annen omgang, og det gjorde det.

Hører ikke på gullsnakk Fem minutter etter hvilen vartet vertene opp med nok et velregissert angrep. Ballen gikk hurtig i lengderetning fra Emmanuel Adebayor, via Jermain Defoe og fram til Aaron Lennon.

Lynvingen var både tålmodig og besluttsom i duellen med Gretar Steinsson og lurte islendingen trill rundt før han satte ballen utenfor Jääskelainens rekkevidde.

Ti minutter seinere satte Defoe punktum etter nok et godt cornertrekk: Modric fant igjen Bale på første stolpe. Han stusset ballen videre foran mål og der dukket Defoe opp og prikket inn 3-0.

Det var ikke et mål for lite, og Tottenham tok sin sjette strake ligaseier på overbevisende vis. Dermed klatret Harry Redknapps menn forbi Manchester United og opp på annenplass. Begge har 13 kamper spilt, men United har mulighet til å ta tilbake plassen med minst uavgjort borte mot Aston Villa.

Storformen til tross, Redknapp vil ikke høre snakk om Tottenhams tittelkandidatur.

- Jeg har aldri sagt at vi kommer til å vinne ligaen. Jeg har bare sagt at det ikke er umulig. Det er en åpen serie. Det er så tett i toppen at jeg ikke ser så mye på tabellen. Vi er i strålende form med ti seirer og én uavgjort (på de elleve siste), men vi er nødt til å fortsette å vinne fordi de andre topplagene er også i slag. Det er så tett. Arsenal har flyt, Liverpool spiller bra, og er stadig med. Du har ikke råd til noen feilskjær. Så tett er det nemlig, sier Spurs-manageren.