I SENTRUM: Gareth Bale omfavnes av lagkameratene etter scoring mot Slovakia. Real Madrid-stjernen har vært blant mesterskapets store spillere så langt, og topper Dagbladets uhøytidelige tommelbørs. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Regis Duvignau
I SENTRUM: Gareth Bale omfavnes av lagkameratene etter scoring mot Slovakia. Real Madrid-stjernen har vært blant mesterskapets store spillere så langt, og topper Dagbladets uhøytidelige tommelbørs. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Regis DuvignauVis mer

Bale herjer på Dagbladets tommelbørs: Dette imponererer ekspertene mest

- Både finmotorisk og grovmotorisk komplett.

(Dagbladet): 44 kamper er unnagjort i EM, og Dagbladet har underveis trukket fram spillerprestasjoner som har gledet oss med rosende tomler i matchreferatene.

Nå har vi tatt en titt på den foreløpige oversikten, og den som har imponert oss mest så langt er åpenbart Gareth Bale.

Walisernes superstjerne har samlet hele sju tomler fra Dagbladets redaksjon de første EM-ukene, og snyter dermed Jerome Boateng, Ivan Perisic og Ragnar Sigurdsson (alle med seks) for topplassen.

EMs største stjerne

Fotballekspert Lars Tjærnås syns ikke det er overraskende at Gareth Bale får skryt - igjen.

- Det mest imponerende er at han er både fysisk atlet og har mange ulike ferdigheter med ball, sier han til Dagbladet.

- Han er litt som Cristiano Ronaldo: Mange av de beste er både finmotorisk og grovmotorisk nesten komplette. Dessuten imponerer det hvordan han som stjerne innordner seg i laget, mener Tjærnås.

Dagbladets kommentator Morten Pedersen mener også Gareth Bales lederegenskaper har vært imponerende å se i Frankrike.

- Før EM snakket alle om at Wales var Gareth Bale, at han så og si måtte bære laget alene. Han har fått god hjelp, men han har framstått som en eksemplarisk leder, sier Pedersen.

- Han har tatt ansvaret, og virkelig vært den lederen ethvert fotballag trenger, gjennom kroppsspråk og alt. I tillegg har han scoret tre mål. Det er ikke mulig å be om mer. Gareth Bale er for meg uten tvil EMs største stjerne så langt, mener kommentatoren.

Peprer målet

Statistikken er også på Gareth Bales side i dette mesterskapet. Ingen har flere målpoeng enn Real Madrid-stjernen i EM (3 mål, 1 assist), og med 12 treff har Bale også skutt på mål flere ganger enn noen andre.

SKYTEGLAD: Bale med frispark mot England. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Carl Recine
SKYTEGLAD: Bale med frispark mot England. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Carl Recine Vis mer

Disse tallene vil han søke å forbedre ytterligere i morgen kveld, når Belgia står foran ham i kvartfinalen i Lille. Til den kampen går faktisk Wales med en god følelse, etter å ha tatt fire poeng av seks mulig mot Marc Wilmots' gutter i kvalifiseringen til mesterskapet.

- Seieren i Cardiff var kanskje tre poeng vi ikke hadde regnet med, eller i hvert fall to poeng vi ikke hadde regnet med. Belgia var ranket som nummer to i verden på det tidspunktet, og var toppseedet i gruppa. Etter det begynte snøballen å rulle, og vi kvalifiserte oss med stil, sier en optimistisk Bale, ifølge Guardian.

- Vi har grunn til å ha selvtillit, jeg tror vi vet mer om Belgia enn de fleste andre lag. De vil regnes som favoritter ettersom de har så mange gode spillere, men vi går for å vinne. Vi er ikke blant de siste åtte uten grunn, sier Wales-stjernen.

Bale herjer på Dagbladets tommelbørs: Dette imponererer ekspertene mest