VAKKERT LEDERMÅL: Gareth Bale tok seg av Luka Modric sin nydelige pasning og sendte Tottenham i ledelsen etter en halvtime.Foto: SCANPIX/AP/Sang Tan
VAKKERT LEDERMÅL: Gareth Bale tok seg av Luka Modric sin nydelige pasning og sendte Tottenham i ledelsen etter en halvtime.Foto: SCANPIX/AP/Sang TanVis mer

Bale herjet med Wigan i lett Spurs-seier

Scoret to nydelige mål mot bunnlaget.

(Dagbladet): Tottenham - Wigan 3-1.

På en dag der Harry Redknapp vanligvis er den mest aktive i Tottenham-leiren, var det Gareth Bale som tok hovedrollen da Spurs ryddet Wigan av veien på hjemmebane «Deadline Day».

Bale scoret to ganger i 3-1-seieren, og skal sammen med Luka Modric ha størsteparten av æren for at Tottenham sikret tre viktige poeng i jakten på de to Manchester-lagene på toppen av Premier League-tabellen.

Nydelig ledermål
Etter en målløs første halvtime med mye sjansesløsing og total dominans så Tottenham ut til å gå mot en frustrerende kveld, men da løsnet det endelig.

Luka Modric slo en utsøkt pasning inn mot Gareth Bale som for anledningen opererte på høyrekanten, waliseren tok ballen ned på brystet, og dyttet den forbi Ali Al-Habsi med sin andre berøring.

Modric doblet selv fem minutter senere.

Wigan slurvet med klareringen og lot kroaten få ballen i beina like utenfor sekstenmeteren, han snudde med sin første berøring, og dunket ballen ned i venstre hjørne med den andre.

Ny Bale-scoring
Behagelig for Tottenham, som var overlegne bortelaget før pause. Wigans eneste mulighet kom da et innlegg som skiftet retning suste ti centimetre for langt foran Franco Di Santo inne i Spurs-feltet.

DOBLET: Luka Modric satte inn 2-0 med dette langskuddet.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
DOBLET: Luka Modric satte inn 2-0 med dette langskuddet.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON Vis mer

Tottenham tok foten av gasspedalen litt etter hvilen, men roet fansens nerver etter 64 minutter.

Igjen var Gareth Bale på farten, da han vendte bort en mann inne i feltet og klinte ballen i motsatt hjørne med venstreslegga. Flott mål, igjen.

James McArthur skapte en flik av spenning med sin redusering like før slutt, men Tottenham holdt unna, og bokførte tre viktige poeng på en kveld der ikke alle topplagene gjorde det samme.

PS! Hugo Rodallega ble koblet til Tottenham hele overgangsdagen, og ble også plassert på Wigan-benken noen timer før vinduet stenger tirsdag kveld.