MÅLMASKIN: Andre Villas-Boas avviser at Gareth Bale er på vei til Real Madrid, etter at waliseren ble overøst med pensnakk fra Zidane denne uka. Foto: REUTERS/Rebecca Naden / NTB SCANPIX
MÅLMASKIN: Andre Villas-Boas avviser at Gareth Bale er på vei til Real Madrid, etter at waliseren ble overøst med pensnakk fra Zidane denne uka. Foto: REUTERS/Rebecca Naden / NTB SCANPIXVis mer

Bale hylles som skremmende og unik

Ingen imponerer Zidane mer.

• Fotballstudio kl. 21.05: Kjøp tilgang til Spurs-Basel og Benfica-Newcastle

(Dagbladet): For fire år siden var Gareth Bale (23) en vandrende fotballvits i Tottenham.

Denne sesongen står den tidligere venstrebacken med 22 mål, 17 scoret i ligaen. Og denne uka kom enda et kompliment til waliseren, og ikke fra hvem som helst heller.

Imponert mest - Problemet i år er at spilleren som har imponert meg mest ikke spiller i Champions League. Han spiller i den andre cupen, Eurpa League. Det er Gareth Bale, sier Zinedine Zidane.

40-årige Zidane var en fotballtrollmann fram til 2006. For tida er han direktør i Real Madrid, der han studerer stjernespillere som Cristiano Ronaldo på nært hold.

Zidane rangerer Bale rett under Ronaldo og Leo Messi, spillere som har noe helt spesielt.

- Du kan ikke sammenlikne Bale med noen. Han er unik. Han får ting til å se lett ut, farta hans er skremmende, sier Zidane og fortsetter:

Girer opp - Aksellerasjonen hans er helt utrolig, han har en egen evne til å gire opp på små flater. Dessuten er han veldig god teknisk, det er også viktig. Og vi må ikke glemme at han spiller fotball bra.

Zidane sier at han nylig har sett Bale to-tre ganger, seinest i Europa League-kampen i Lyon.

RETT BAK MESSI OG RONALDO: Zinedine Zidane mener Garath Bale er spilleren som er nærmest verdens beste i kvalitet. Foto: AFP / LOIC VENANCE / NTB SCANPIX
RETT BAK MESSI OG RONALDO: Zinedine Zidane mener Garath Bale er spilleren som er nærmest verdens beste i kvalitet. Foto: AFP / LOIC VENANCE / NTB SCANPIX Vis mer

- Det var ikke nødvendigvis hans beste kamp, men hver gang han får ballen kan han overraske.

Tottenham og Bale spiller e-cup også i kveld, hjemme mot sveitiske Basel i Europa League. Og Zidane-uttalelsene vekker oppsikt nok til at manager André Villas-Boas må gå ut med et dementi.

Det foreligger ingen kjøpsavtale med Real Madrid rundt Bale.

Zidane var stor, stor - For det første er ikke Zidane sportsdirektør i Madrid, det han sier er bare et kompliment. Han var en stor, stor spiller og at han sier dette om Gareth er en stor ære, sier Villas-Boas.

Selv omtaler han Bale som en «spiller i verdensklasse», og har ingen betenkeligheter med å bruke ham som spiss nå som Jermain Defoe er skadd.

I de siste kampene har spilleren med den gode venstreslegga spilt i rommet bak en annen angriper, og Villas-Boas åpner for at rollen blir permanent.

- Det har vært godt for oss å bruke Gareth som spiss, og han er i fryktelig god form nå. Dette kan bety at vi ikke trenger å kjøpe flere, sier Villas-Boas.

Champions League neste år? Tottenham er i ferd med å fullføre en meget god sesong. Laget ligger an til Champions League-spill neste år - med en tredjeplass bak Manchester-lagene.

I Europa League er hvittrøyene bare to motstandeen unna en finale i Amsterdam 15. mai. Men Villas-Boas minner om at sveitserne sendte Manchester U ut av Champions League forrige vinter.

KLAR TIL KAMP: Gareth Bale er blitt flyttet stadig lenger framover på banen, her i gang med en treningsøkt på Tottenhams anlegg i Enfield før kveldens kamp. Foto: AFP / BEN STANSALL / NTB SCANPIX
KLAR TIL KAMP: Gareth Bale er blitt flyttet stadig lenger framover på banen, her i gang med en treningsøkt på Tottenhams anlegg i Enfield før kveldens kamp. Foto: AFP / BEN STANSALL / NTB SCANPIX Vis mer

- De har europeisk erfaring, det har ikke vi. Og de har fantastiske resultater mot lag som Manchester United, Sporting og Bayern, sier Villas-Boas.

Han påpeker at Spurs har bedre spillere, men at alle åtte lag som er igjen kan vinne pokalen.

- Nylig erfaring gjør Basel til en av favorittene. De slo ut Zenit, så vi forventer en tøff kamp.