I PERLEHUMØR: Gareth Bale scoret to perlemål og sto i spissen for et sprudlende Tottenham-lag hjemme mot QPR.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom Hevezi
I PERLEHUMØR: Gareth Bale scoret to perlemål og sto i spissen for et sprudlende Tottenham-lag hjemme mot QPR.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tom HeveziVis mer

Bale i perlehumør for sprudlende Spurs

Vartet opp til angrepsfest mot QPR.

• Tottenham - Queens Park Rangers 3-1.

Tottenham tok en fortjent 3-1-seier hjemme mot Queens Park Rangers i engelsk eliteserie søndag. Gareth Bale sto for to av målene.

På White Hart Lane var det ingenting å si på at Tottenham gikk ut som seiersherrer. Foruten en god periode av gjestene etter pause, var det vertene som styrte det meste, og resultatet kunne fort blitt styggere for QPR.

- Det var en strålende prestasjon, konkluderer tomålsscorer og en av banens giganter, Gareth Bale, til Sky Sports etter kampen.

- Selvtilliten vokser. Vi har spilt bra og konsentrert oss om oss selv . Det å score mye mål er en del av spillet vårt, og det har vi gjort, sier

The confidence is growing. We've been playing well and concentrating on our own football. Scoring goals is part of our game and we've been doing that."

Allerede i åpningsminuttene spilte hjemmelaget seg til en stor mulighet da Rafael van der Vaart avsluttet på mål fra ti meter. Bare en god målvakt i Paddy Kenny hindret en pangåpning for Spurs.

Ikke lenge etterpå steg en umarkert Emmanuel Adebayors til værs på bakerste stolpe og stanget ballen like utenfor høyre stolpe.

Så etter 20 minutter kom lynvingen Gareth Bale seg fri og banket ballen i nettet etter flott samspill av Adebayor, van der Vaart og Aaron Lennon.

Bortelaget slet tungt i første omgang, og ble stadig beleiret på egen banehalvdel. Ved litt over halvtimen spilt økte Van der Vaart til 2-0 etter å ha fått ballen i beina via en QPR-fot.

Manager Neil Warnock gjorde grep i pausen i håp om å få QPR tilbake i kampen.

Kontroversielle Adel Taarabt ble byttet ut til fordel for Jay Bothroyd. Engelskmannen svarte med å redusere i det 62. minutt. Scoringen kom etter at QPR for første gang i derbyoppgjøret maktet å true Tottenham offensivt.

Spenningen varte imidlertid ikke lenge. Ti minutter senere la Bale på til 3-1 etter et flott skudd fra drøyt 15 meter.

Adebayor var bare centimeter unna nettsus ikke mange minuttene senere. Queens Park Rangers prøvde sporadisk å hente seg inn, men det ble aldri farlig.

Etter en vond sesongstart med to strake tap for begge Manchester-lagene, har Harry Redknapps menn hanket trepoengere i stort monn.

Bare en uavgjort borte mot Newcastle har hindret Tottenham fra en perfekt snuoperasjon.

På de siste åtte kampene har Spurs sikret seg sterke 19 poeng, og bare målforskjellen holder London-klubben bak byrival Chelsea på 3.-plass — attpåtil med én kamp mindre spilt enn sine konkurrenter i toppen.

(NTB)