Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bale kan havne på eksklusiv liste

Real Madrids waliser Gareth Bale kan bli den andre spilleren som vinner mesterligaen i sin fødeby for en utenlandsk klubb.

TELLER NED: Real Madrid-stjernene Gareth Bale, Luka Modric og Cristiano Ronaldo leker seg på trening før finalen mot Juventus. Foto: NTB Scanpix 
TELLER NED: Real Madrid-stjernene Gareth Bale, Luka Modric og Cristiano Ronaldo leker seg på trening før finalen mot Juventus. Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nicolas Anelka ble den første da vant med Real Madrid i 2000. Finalen ble spilt på Stade de France i Paris, og Valencia ble slått 3-0. Han er fra Le Chesnay, en bydel vest i den franske hovedstaden.

Ellers har fire andre spillere vunnet mesterligaen eller serievinnercupen i sin fødeby.

Angelo Di Livio vant med Juventus mot Ajax på Olympiastadion i Roma i 1996. Etter 1-1 ved ordinær tid og ekstraomganger vant Juventus 4-2 på straffer i "Den evige stad".

Manchester Uniteds målvakt, Alex Stepney, var med på å vinne serievinnercupen i 1968 på Wembley. Benfica ble slått 4-1 etter ekstraomganger. Stepney er født i London-forstaden Mitcham.

Avdøde Miguel Muñoz og Enrique Mateos var med på Real Madrids annet av fem strake serievinnercuptrofeer mot Fiorentina med 2-0. Finalen ble spilt på Santiago Bernabeu i 1957. Begge var født og oppvokst i den spanske hovedstaden.

Real Madrid er favoritt i lørdagens mesterligafinale mot Juventus på Millenium Stadium i Cardiff.

  • Champions League-finalen mellom Juventus og Real Madrid spilles lørdag 20:45.

(NTB)

Hele Norges coronakart