FOR EN SNUOPERASJON! Gareth Bale kroner snuoperasjonen i det han setter 3-1-målet forbi Joe Hart. Foto: Ian Kington, AFP / NTB Scanpix
FOR EN SNUOPERASJON! Gareth Bale kroner snuoperasjonen i det han setter 3-1-målet forbi Joe Hart. Foto: Ian Kington, AFP / NTB ScanpixVis mer

Bale og Spurs ga United muligheten til å avgjøre i morgen

Snudde 0-1 til 3-1 mot City i løpet av åtte minutter.


(Dagbladet): Tottenham - Manchester City 3-1.

Tottenham vartet opp med en fantastisk snuoperasjon i løpet av åtte minutter mot slutten av kampen, og snudde 0-1 til 3-1.

Clint Dempsey, Jermain Defoe og Gareth Bale scoret tre kjappe mål som betyr to ting:

• Tottenham er fortsatt med i kampen om en Champions League-plass.

Tottenham har like mange poeng som Chelsea før de helblå spiller mot Liverpool klokka 17.00.

• Manchester United kan avgjøre Premier League i morgen kveld.

Med fem kamper igjen, står nemlig City med 68 poeng, og kan maks oppnå 83. United har 81 før de møter Aston Villa på Old Trafford i morgen, og kan avgjøre serien foran egne fans.

- Jeg kan ikke fatte at vi tapte denne kampen. Vi hadde kontroll og spilte veldig bra i 80 minutter. Dette har vært problemet vårt denne sesongen. Vi har ikke scoret på sjansene våre, denne kampen speiler sesongen vår, sier City-manager Roberto Mancini til BBC.

- Store feil Han sier de to første Tottenham-målene var konsekvensen av store feil.

- Det første og det andre målet var så enkle. Det er umulig å slippe inn sånne mål. Du kan gjøre én sånn feil, men ikke to, sier italieneren.

Han tar det nå for gitt at Manchester United tar de tre poengene de trenger for å sikre ligatittelen.

- Manchester United fortjente å vinne denne tittelen. Nå er det viktig at vi vinner de fem siste kampene våre, sier Mancini.

Tidlig ledelse Samir Nasri ga gjestene ledelsen allerede i kampens femte minutt.

UMARKERT: Samir Nasri fikk godt med plass i feltet og plasserte inn ledermålet for City i kampens femte minutt. Foto: Ian Kington, AFP / NTB Scanpix
UMARKERT: Samir Nasri fikk godt med plass i feltet og plasserte inn ledermålet for City i kampens femte minutt. Foto: Ian Kington, AFP / NTB Scanpix Vis mer

Carlos Tevez spilte en lekker utsidepasning til James Milner ute ved høyre cornerflagg. Milner satte fart langs dødlinja, tittet opp og så en umarkert Nasri i feltet. Pasningen var presis, det samme var den direkte avslutningen.

Kyle Walker hadde en stor sjanse for Tottenham før pause etter et fint angrep, men han kom for tett på keeper Joe Hart som blokkerte forsøket fra skrått hold.

Nasri hadde også muligheten til å øke til 2-0, men denne gangen var det en våken Hugo Lloris i Tottenham-målet som tvang fram en tidlig avslutning. Tuppen fra Nasri trillet utenfor mål.

Tottenham kunne utliknet på overtid av en jevn førsteomgang, men Gylfi Sigurdsson traff ikke reint på ballen.

Snuoperasjon City holdt ledelsen den første halvtimen av andre omgang, men så eksploderte det på White Hart Lane.

Først serverte Bale, som var tilbake fra start etter skade, en presis pasning fra høyrekanten mellom City-forsvaret og keeper Hart. Ved bakerste stolpe sto Dempsey og kunne bare plassere inn utlikningen i det 75. minutt.

- Vi snakket om taktikken vår i pausen. Manchester City spiller ikke med vinger, så det var veldig trangt der ute. Sjefen ba meg bevege meg ut på kanten, og det fungerte bra. Åpningsmålet vårt ga oss og publikum troen, sier Bale ifølge BBC.

Fire minutter seinere ble Defoe spilt fri på venstresida, dro seg på innsiden av Vincent Kompany og plasserte ballen i det lengste hjørnet.

Og ikke lenge etter spilte Tom Huddlestone presist gjennom til Bale, som skar inn og plasserte 3-1 forbi Hart med utsiden av foten.