Bale reddet Tottenham med et magisk skudd

Slet mot Southampton.

 PERLETREFF:  Southampton greide ikke å stoppe sin gamle spiller, Gareth Bale. Waliseren sikret Totteham tre poeng. FOTO: AFP / IAN KINGTON
PERLETREFF: Southampton greide ikke å stoppe sin gamle spiller, Gareth Bale. Waliseren sikret Totteham tre poeng. FOTO: AFP / IAN KINGTONVis mer

• Tottenham - Southampton 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Tottenham jager den viktige fjerdeplassen, men slet hjemme mot Southampton. Laget stanget og stanget mot et godt bortelag, som også produserte de største sjansene på White Hart Lane.

Men Tottenham har årets spiller i Premier League i troppen: Gareth Bale.

Waliseren ble igjen redningsmannen da han dro seg inn i banen etter 85 minutter. Ingen greide å henge på Bale, og han banket ballen i lengste hjørnet med venstreslegga.

Da hadde Bale nærmeste vært usynlig, men Villas-Boas slang han over på høyrekanten som et siste grep for at stjernen skulle skinne.

Tre minutter senere banket Bale inn kampens eneste mål.

Med det lever håpet om Champions League for London-laget. Og i jubelscenene som fulgte glemte Bale at han før kampen hadde sagt han ikke skulle juble mot sine gamle lagkamerater.

Så viktig var poengene for Bale og Tottenhamm

Elendig start Det var Southampton som startet best på White Hart Lane. Tottenham var tafatte, og det virket som laget var preget av alvoret.

- Tottenham spiller ikke direkte nok for meg. Det går for smått, de truer ikke bakrommet, og det blir for lett for Southampton, sa Tv2-ekspert Ståle Solbakken i PL-studioet.

Det gjorde derimot Southampton.

Bortelaget rystet Tottenham da Lambert spilte Clyne fri etter elleve minutter. Høyrebacken stormet mot Lloris i Tottenham-buret, men skuddet gikk over.

Store sjanser Bortelaget var enda nærmere da laget fikk frispark på tjuefem meter etter 36 minutter. Lambert ladet kanonen. Lloris fikk en finger på markkryperen, og slo ballen i stanga og ut i feltet. Returen endte i beina til Guly, som la ballen inn i feltet. Tre Southampton-hoder stormet mot ballen, men avslutningen ble keepermat for Lloris.

Tottenham fikk sin største sjanse da et innkast fant Defoe i feltet. Men spissen handset i det han dempet ballen alene med keeper.

Southampton var også det klart beste laget etter hvilen. Lallana var farlig frampå da han vendte av to Tottenham-spillere i feltet og sendte iveien et skutt i nærmeste hjørnet. Lloris fikk lurt ballen unna til corner.

Nærmere kom ikke et hardtkjempende Southampton, og i stedet var det Bale som sikret Tottenham alle poengene med stjernetreffet.