Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bale scoret i debuten for Real Madrid

Hjertefeiringen har blitt med på flyttelasset til Spania.

• Villarreal-Real Madrid 2-2 (1-1)

(Dagbladet): Alles øyne var festet på Gareth Bale i kveld da Real Madrid gjestet Villareal på Estadio El Madrigal, og ikke uten grunn.

I utgangspunktet skulle nyopprykkede Villareal være enkel motstand for stjernegalleriet fra Madrid, men vertene viste seg å være en hard nøtt å knekke.

Som om det sto skrevet i stjernene noterte både Bale og Cristiano Ronaldo seg i målprotokollen, men det samme gjorde Ruben «Cani» Garcia og Giovanni dos Santos for vertene.

Det endte uavgjort i en kamp ingen av lagene fortjente å tape.

Sjokkstart Med en offensiv slagkraft som knapt noe lag i verden kan matche (Luka Modric, Ronaldo, Isco, Bale, Karim Benzema), er det fort gjort å glemme at det er vel så viktig å forsvare seg i fotball. Det benyttet Villarreal seg av innledningsvis.

STERKT: Cani har sendt Villarreal i føringen, og blir hyllet av sine medspillere. De gule ga storfavorittene fra Madrid kamp til døra i kveld. Foto: AP Photo/Alberto Saiz
STERKT: Cani har sendt Villarreal i føringen, og blir hyllet av sine medspillere. De gule ga storfavorittene fra Madrid kamp til døra i kveld. Foto: AP Photo/Alberto Saiz Vis mer

Ved flere anledninger måtte mannen som holder Iker Casillas på benken, Diego López, trå til og redde situasjonen da spesielt Pepe glapp i markeringen.

Men etter 20 minutters spill klarte heller ikke López å holde hjemmelaget fra livet. Cani var både heldig og god da han fikk ballen i feltet, og skuddet via foten til Sergio Ramos var utagbart for Madrids sisteskanse.

Bale, selvfølgelig Og hjemmelaget var nærmere 2-0 enn Real Madrid var utligning den første halvtimen. Etter 28 minutter var plutselig Javier Aquino alene igjennom med López etter en lekker hælflikk, men sisteskansen holdt Madrid inne i kampen med en vakker dobbel-parade.

Men stjernegalleriet til vertene viste også hva de kunne innimellom. Fire minutter etter at Villarreal var nære ved å øke ledelsen, spilte Ramos Ronaldo alene igjennom med en utsøkt pasning, men headingen til den vanligvis så hodesterke portugiseren gikk til side for mål.

Så, etter 38 minutter, var det Bales tur til å presentere seg for det spanske fotballpublikum. Daniel Carvajal fikk slått inn foran mål, og der kom waliseren skliende og plasserte ballen i mål. En drømmedebut for 24-åringen.

Og for de som lurte - hjertefeiringen har blitt med til Spania.

Festforestilling Der Villarreal var helt på høyde i den første omgangen, var de ikke noe dårligere i starten av den andre. Etter 54 minutter både kunne og burde Jaume Costa Jordá sendt hjemmelaget tilbake i føringen, men avslutningen på blankt mål gikk utenfor.

OPPSKRIFTSMESSIG: Cristiano Ronaldo sendte Real Madrid i føringen kun minutter etter at Gareth Bale takket for seg. Foto: AP Photo/Alberto Saiz
OPPSKRIFTSMESSIG: Cristiano Ronaldo sendte Real Madrid i føringen kun minutter etter at Gareth Bale takket for seg. Foto: AP Photo/Alberto Saiz Vis mer

Idet timen var spilt, kunne det se ut som om Bale fikk seg en liten trøkk i kneet da han gikk i gresset etter en duell, og kun minuttet etterpå var han på vei til benken for å bli erstattet av Ángel di María.

Og som om noen hadde orkestrert det hele, to minutter etterpå scoret Cristiano Ronaldo. Portugiseren er riktignok heldig etter flipperspill-liknende tilstander i feltet, men mål er mål og Real Madrid hadde snudd kampen.

Men ikke før har jubelen roet seg blant de tilreisende, før Villarreal var tilbake i kampen. Giovanni dos Santos takket pent for en retur fra López, og satte sikkert inn utligningen. Det viste seg å bli en festforestilling på Estadio El Madrigal.

To verdige vinnere Det siste kvarteret hadde begge lag gode muligheter til å stikke av med alle tre poengene, men det ble ikke flere mål på Estadio El Madrigal i kveld.

Med det blir dagens to kamphaner begge liggende på 10 poeng, men Villarreal ligger fortsatt foran stjernegalleriet fra hovedstaden på bedre målforskjell.

Det var det ikke mange som hadde trodd før dagens kamp, men etter en slik forestilling var det ingen av lagene som fortjente å tape.

2-2: Giovanni dos Santos utlignet for vertene. Foto: AP Photo/Alberto Saiz
2-2: Giovanni dos Santos utlignet for vertene. Foto: AP Photo/Alberto Saiz Vis mer
ENGASJERT: Villarreal-trener Marcelino Garcia Toral kunne til slutt klappe gutta sine på skulderen etter en imponerende forestilling mot Real Madrid. Foto: AFP PHOTO/ JOSE JORDAN
ENGASJERT: Villarreal-trener Marcelino Garcia Toral kunne til slutt klappe gutta sine på skulderen etter en imponerende forestilling mot Real Madrid. Foto: AFP PHOTO/ JOSE JORDAN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media