Bale scoret to og reddet Wales fra tabbe

Mot Andorra.

TOMÅLSSCORER: Gareth Bale scoret to mål og reddet Wales fra noe som kunne ha vært en skikkelig blemme i EM-kvalifiseringen. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
TOMÅLSSCORER: Gareth Bale scoret to mål og reddet Wales fra noe som kunne ha vært en skikkelig blemme i EM-kvalifiseringen. Foto: AFP PHOTO / PASCAL PAVANIVis mer

Real Madrid-stjernen Gareth Bale sto fram og stoppet Wales fra å ryke på en real blemme borte mot Andorra i EM-kvalifiseringen tirsdag. Det ble 2-1-seier.

Andorra har ikke vunnet en tellende kamp siden landet slo Makedonia høsten 2004. De sjokkerte Wales tidlig i tirsdagens kamp på hjemmebane. Etter seks minutter satte Ildefons Lima et straffespark i mål.

Det var etterlengtet for Andorra etter 18 tellende kamper uten scoring.

Ledelsen holdt til det 22. minutt. Da headet Bale inn 1-1. Derfra og ut ventet man bare på at waliserne skulle ta fullstendig over kampen. Likevel ble det langt fra noen dominans for gjestene, som slet med effektiviteten.

Bale er kjent for gode frispark. Et av dem ga 2-1 for Wales med under ti minutter igjen av kampen. Dermed fikk de om lag 1500 tilreisende supporterne i det minste se at bortelaget fikk tre poeng i den første kampen i EM-kvalifiseringen.

I kvalifiseringsgruppe B var også Kypros i aksjon borte mot Bosnia-Hercegovina tirsdag. De fikk med seg et nokså overraskende resultat med 2-1-seier. Dimitris Christofi scoret begge målene for Kypros i Zenica.

Kampen mellom Israel og Belgia, de to siste lagene i gruppen, er utsatt til mars neste år.

(NTB)