ANKELSKADD IGJEN: Gareth Bale frykter for sesongstarten etter Adam-taklingen i helgen. Foto: AFP/Frederic J. BROWN
ANKELSKADD IGJEN: Gareth Bale frykter for sesongstarten etter Adam-taklingen i helgen. Foto: AFP/Frederic J. BROWNVis mer

Bale stempler Adam som en usportslig feiging

Mener Liverpool-spilleren ville skade ham.

En klønete takling av Charlie Adam setter sesongstarten i fare for Gareth Bale. Tottenham-vingen mener Adam gikk etter ankelens hans med vilje.

Liverpool-spilleren kom sent inn i en takling i lørdagens treningskamp mellom lagene i USA. Etter kampen var Bale rasende og beskyldte Adam for å ha satt inn en planlagt takling i 0-0-oppgjøret.

• Video: Se taklingen her!

Det er ikke første gang det oppstår vonde følelser mellom de to spillerne. I mai 2011, da Adam spilte for Blackpool, taklet han Bale slik at leddbåndene i ankelen røk. Dermed fikk hurtigtogets sesong en brå slutt.

- Han har åpenbart gått etter meg to ganger nå. Og han har truffet begge ganger, sa Bale.

ANDRE GANG: Charlie Adam (t.h), her i duell med Spurs' Jake Livermore, anklages for å være misunnelig på Bale. Foto: Patrick Smith/Getty Images/AFP
ANDRE GANG: Charlie Adam (t.h), her i duell med Spurs' Jake Livermore, anklages for å være misunnelig på Bale. Foto: Patrick Smith/Getty Images/AFP Vis mer

- Etter det jeg har sett av ham på banen, synes jeg han er feig. Det er smigrende at en spiller ønsker å ta meg ut av kampen, men når det truer karrieren min, blir det alvorlig.

- Ballen var allerede 10 meter forbi ham og ikke i nærheten da han traff ankelen min. Det er usportslig, og ingen spillere burde oppføre seg sånn. Det er en slik person han er - han har gjort det før, raste waliseren.

Bale la til at han var overrasket over at Adam kunne takle så stygt i en vennskapskamp. Heller ikke Tottenham-manager André Villas-Boas var særlig fornøyd etter hendelsen.

Portugiseren utvekslet noen sinte ord med Liverpool-spilleren etter kampen og uttalte at han vurderte å melde saken inn for Englands fotballforbund.

Adam nektet å kommentere saken da han fikk muligheten til å unnskylde seg.

- Han sa ingenting til meg etterpå. Man forventer en unnskyldning etter en så stygg takling. Men nå vil jeg ikke ha noen. Jeg kommer ikke til å godta det, sa Bale, som skal gjennom en skanning av ankelen før han vet om han mister sesongstarten i England.

Spurs-høyreback Kyle Walker har sin teori på hvorfor Adam satte inn taklingen mot Bale.

- Det er enkelt. Han (Adam) er misunnelig på Gareth, fordi han er en så god spiller. Det er åpenbart at han ikke liker ham. Gareth er en kjempegod spiller som må ha beskyttelse, sier Walker til Daily Telegraph og legger til:

- Andre spillere bør ikke hate ham, men heller sette på pris på å møte ham. De kan lære av ham, i stedet for å sparke ham.

(NTB-AFP)

SESONGOPPKJØRING: Bale og Tottenham spilte mot Liverpool og Joe Cole i Baltimore lørdag. Foto: Patrick Smith/Getty Images/AFP
SESONGOPPKJØRING: Bale og Tottenham spilte mot Liverpool og Joe Cole i Baltimore lørdag. Foto: Patrick Smith/Getty Images/AFP Vis mer