Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bale vant spillernes hjerter - Meireles vant fansen

Overraskende pris for Livepool-spilleren.

FANSENS FAVORITT: Engelske fotballfans har stemt fram Raul Meireles som årets spiller i Premier League. Steven Gerrard vant samme pris i 2009 og 2001. Foto: REUTERS/Phil Noble
FANSENS FAVORITT: Engelske fotballfans har stemt fram Raul Meireles som årets spiller i Premier League. Steven Gerrard vant samme pris i 2009 og 2001. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

(Dagbladet): En stolt Gareth Bale mottok i forrige prisen som årets spiller i Premier League, stemt fram av sine egne kolleger.

Nå har engelske fotballfans kåret sin favoritt denne sesongen - og valget falt noe overraskende på Liverpools Raul Meireles.

Portugiseren fant seg ikke til rette under Roy Hodgson, og scoret ikke et eneste mål fram til nyttår. Etter Kenny Dalglishs inntreden har det imidlertid løsnet, og i januar og februar scoret Meireles fem mål på seks kamper.

- Raul har hele tiden hatt de ferdighetene han har vist i det siste. Kanskje han har funnet seg litt bedre til rette og fått bedre selvtillit, sier Dalglish til Liverpools hjemmeside.

Bare fem kandidater
Det skal nevnes at fansen ikke hadde all verdens med alternativer å stemme på. Bare de spillerne som i løpet av sesongen er blitt kåret til månedens spiller i Premier League én eller flere ganger fantes på lista - og de var bare fem i tallet.

Kandidatene var som følger: Dimitar Berbatov (august og september), Samir Nasri (oktober, desember, januar), Fernando Torres (!) (november), Raul Meireles (februar) og David Luiz (mars).

For å stemme måtte man registrere seg på hjemmesida til den engelske spillerforeningen.

Praktmål mot Wolves
Meireles har levert et par praktmål i år, med volleysuseren borte mot Wolverhampton som det definitivt flotteste. Han har også scoret både borte og hjemme mot Chelsea.

- Det er fantastisk å se Raul prestere så bra. Han har alltid vært en talentfull fotballspiller, men det har handlet om å få det ut. Og nå scorer han mål, sier Dalglish.

Samme kåring gjøres også for Championship, League One og League Two. Her ble prisvinnerene henholdsvis Danny Graham (Watford), Peter Clarke (Huddersfield) og Cody McDonald (Gillingham).

HAR BEGYNT Å SCORE: Raul Meireles har alltid blitt sett på en midtbanespiller som kan score mål, men det tok lang tid før det løsnet i Liverpool. Etter at Kenny Dalglish ble manager har portuguiseren vartet opp med flere avgjørende mål, som i bortekampen mot Chelsea. Foto:  EPA/KERIM OKTEN
HAR BEGYNT Å SCORE: Raul Meireles har alltid blitt sett på en midtbanespiller som kan score mål, men det tok lang tid før det løsnet i Liverpool. Etter at Kenny Dalglish ble manager har portuguiseren vartet opp med flere avgjørende mål, som i bortekampen mot Chelsea. Foto: EPA/KERIM OKTEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media