Bale ydmyket backen: Arbilla ble byttet ut og begynte å gråte

Briljerte sammen med Ronaldo da Real Madrid vant.

(Dagbladet): Rayo Vallecano - Real Madrid 2-3.

Mange lurte på hva Cristiano Ronaldo ville synes om at det kom en ny, rådyr kantspiller med fart og gjennombruddshastighet til Real Madrid før denne sesongen.

Det er kanskje derfor overgangssummen for Gareth Bale ble omtalt som verdensrekord i England, mens den i Spania fortsatt ble regnet som lavere enn den Madrid-klubben i sin tid betalte Manchester United for den portugisiske stjerna.

Det begynner å virke som om frykten for gnisninger her var sterkt overdrevet.

I kveld var nemlig Ronaldo og Bale begge i hovedrollene da Real Madrid hentet hjem en viktig borteseier mot Rayo Vallecano.

Gråtende back Førstnevnte scoret to ganger for bortelaget, først etter et nydelig forarbeid for seg selv, da han lurte av en forsvarer med en utsøkt berøring og trillet ballen i motsatt hjørne.

Senere sto Gareth Bale for det vakre forarbeidet på høyresiden, da han fintet Anaitz Arbilla langt utover sidelinjen og serverte Ronaldo til 3-0. I mellomtiden hadde Karim Benzema ekspedert et annet Bale-innlegg i mål - også fra Arbillas side.

Rett etter 3-0-scoringen ble backen byttet ut, og ifølge Marca brast Rayo Vallecano-spilleren i gråt på benken etterpå.

PÅ ETTERSKUDD: Anaitz Arbilla fikk aldri tak i Gareth Bale, og reagerte emosjonelt da han ble byttet ut etter 0-3-målet. Foto: SCANPIX/EPA/J.J. GUILLEN
PÅ ETTERSKUDD: Anaitz Arbilla fikk aldri tak i Gareth Bale, og reagerte emosjonelt da han ble byttet ut etter 0-3-målet. Foto: SCANPIX/EPA/J.J. GUILLEN Vis mer

- Jeg har fortsatt tro på Arbilla. At han ble byttet ut var ikke en måte å straffe ham på. Vi måtte foreta noe, og valget falt på ham, sier trener Paco Jemez, ifølge intereconomia.com.

Etter Ronaldos tredje så også seieren trygg ut for Real Madrid, men Rayo Vallecano kjempet seg tilbake med to straffespark på kort tid ved Jonathan Viera, i en kamp der lillebror i byen skapte nok av problemer for motstanderen.

De to målene ble imidlertid bare reduseringer, og Cristiano og Gareth kunne juble sammen som om de aldri har gjort annet.

Mål etter mål Bale har vist gode takter etter at skaden slapp taket, og to scoringer i 7-3-kampen i midtuka ble altså fulgt opp med to målgivende i kveld.

Ronaldo scoret som kjent tre ganger i samme midtukekamp, og tar vi med Karim Benzema har tre spillere levert ti mål på to kamper for hovedstadslaget.

Real Madrid er seks poeng bak Barcelona på en tredjeplass i Primera Division. Atletico Madrid skiller de to lagene fra hverandre på andreplass, to poeng foran byrivalen.