Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ball traff toåring - fikk permanent hjerneskade

Den lille jenta som ble truffet av en baseball i sommer, kan måtte slite med ettervirkninger resten av livet.

FIKK TRØST: Albert Almora Jr. fikk trøst av lagkamerat Jason Heyward etter den tragiske ulykka. Foto:  Bob Levey/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
FIKK TRØST: Albert Almora Jr. fikk trøst av lagkamerat Jason Heyward etter den tragiske ulykka. Foto: Bob Levey/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Baseballspiller Albert Almora Jr. var uheldig og traff feil på ballen, som suste rett i ei ung jente som satt på tribunen og fulgte kampen mellom Chicago Cubs og Houston Astros i sommer.

Almora Jr. tok umiddelbart hendene til hodet, og var fra seg av fortvilelse da han så hvor ballen hadde tatt veien.

Det gikk et gisp gjennom publikum da ballen traff den lille jenta. Hun ble båret ut av stadion og sendt til sykehus, og nå kommer det fram at hun pådro seg permanente hjerneskader som følge av ulykken.

TRUFFET: Ei lita jente på to år ble truffet av ballen. Foto: David J. Phillip/AP/NTB Scanpix
TRUFFET: Ei lita jente på to år ble truffet av ballen. Foto: David J. Phillip/AP/NTB Scanpix Vis mer

- Får anfall

- Hun har en skade på deler av hjernen, og det er permanent, sier advokat Richard Mithoff til Houston Chronicle.

Han forteller at skaden påvirker sentralnervesystemet slik et slag ville gjort.

- Hun får fortsatt anfall og går på medisiner og vil kanskje gjøre det resten av livet. Det vil kanskje ikke løse seg, sier Mithoff.

Flere har dødd

Etter slaget gikk Almora mot hvor den lille jenta hadde sittet, og gråt i armene til en sikkerhetsvakt på stadion. Kampen ble avblåst etter uhellet, og spilleren ble trøstet av lagkameratene.

- Hvis Gud vil, kommer jeg til å ha et forhold til denne lille jenta resten av livet mitt. Alt jeg kan gjøre er å be, alt annet er ute av min kontroll, sa Almora.

Almora tok kontakt med familien etterpå, men de ba om ro etter hendelsen.

Det er ikke sikkerhetsnett rundt hele stadion i baseball, noe som tidligere har blitt kritisert fra flere hold.

Ifølge ESPN har tre personer dødd av å bli truffet av en baseball tidligere. Sist gang det skjedde var i 2018, da en 79 år gammel kvinne mistet livet etter å ha blitt truffet i hodet.