Ballack: - Moralen reddet oss

Den tyske kapteinen i enda en finale.

Michael Ballack pustet lettet ut etter at Tyskland vant EM-semifinalen onsdag. Endelig skal han få spille mesterskapsfinale.

Ballack skjøt Tyskland til VM-finale i 2002, men hadde da pådratt seg det gule kortet som gjorde ham til tilskuer da lagkameratene tapte for Brasil. For to år siden ble finaledrømmen knust med semifinaletap i VM.

- Vi gleder oss stort. Vi brukte mye krefter, og vi var ikke særlig gode i første omgang, men vi bet tennene sammen og viste kjempemoral, sa Ballack.

Han var som vanlig høyt og lavt, men fikk ikke spillet til å gli i sin nye rolle som hengende spiss. Det er ikke alle i det tyske laget som er begeistret for den nye 4-2-3-1-formasjonen, men Ballack har gått sterkt inn for den.

- Tyrkerne spilte godt, og de virket friskere enn oss. Kanskje var det ingen fordel for oss å ha lengre pause enn dem. De hadde iallfall ingenting å tape, sa han.

Chelsea-spilleren er helt alene om å få med seg mesterligafinale og EM-finale i år. Han håper å gå av banen som vinner denne gang.

- Naturligvis er vi optimister. Sjansen for seier er stor. Når vi har kommet så langt og har sikret finaleplass så er det fantastisk, sa han.

(NTB)

ALLE GODE TING I TRE: Ballack håper på seier i sin tredje store mesterskapfinale. FOTO: PASCAL LAUENER/ REUTERS
ALLE GODE TING I TRE: Ballack håper på seier i sin tredje store mesterskapfinale. FOTO: PASCAL LAUENER/ REUTERS Vis mer
Ballack: - Moralen reddet oss