Ballack frykter mental sydentur

Men Avram Grant håper engelsk kultur kan gi Chelsea-gull.

(Dagbladet.no) Litt før klokka seks søndag ettermiddag vil enten Manchester United eller Chelsea være seriemestere. Det er duket for en skikkelig thrillersøndag.

Og forutsetningene er veldig greie: Londonerne må ta flere poeng mot Bolton enn det United klarer mot Wigan.

Noen Chelsea-fans er nå bekymret for at Wigan-manager Steve Bruce - som er tidligere United-spiller og venn av Sir Alex Ferguson - skal ønske at Premier League-pokalen blir sendt til Manchester.

«Har Steve Bruce baller nok til å ødelegge Fergusons år?» er en bloggtittel på Chelsea Pies.

- Spill som mot oss

Michael Ballack krysser fingrene for at Wigan-gutta ikke er i feriemodus ennå, og at de venter med paraplydrinkene til etter kampen.

Wigan er nemlig sikret ny kontrakt i Premier League, og har mindre å spille for enn Bolton - som fortsatt kan rykke ned. 

- Jeg håper Wigan-spillerne har stolthet nok til å gi maks i den siste kampen og at de ikke er på ferie ennå. Jeg husker at de spilte med fire spisser i sluttminuttene mot oss, for å vinne kampen. Forhåpentligvis gjør de det samme mot United, sier tyskeren ifølge Sky Sports.

DET ER IKKE SOMMER ENNÅ, GUTTER: Michael Ballack scoret Chelseas første mål mot Newcastle i går. Nå håper han Wigan-gutta ikke har reist på en mental sydentur allerede. Foto: AFP
DET ER IKKE SOMMER ENNÅ, GUTTER: Michael Ballack scoret Chelseas første mål mot Newcastle i går. Nå håper han Wigan-gutta ikke har reist på en mental sydentur allerede. Foto: AFP Vis mer

Chelsea-manager Avram Grant tror ikke Sir Alex får noen vennetjeneste fra Bruce.

- I over 30 år har jeg reist til England. Siden jeg var gutt har jeg vært her minst fem ganger i året, selv om jeg hadde lite penger. Noe jeg likte var den engelske fotballtradisjonen, som er ulik kulturen i andre land. Jeg tror ikke Bruce vil gi seieren til United, sier Grant ifølge The Independent.

Giggs tror ikke på hjelp

Israeleren mener stoltheten til engelskmennene kan avgjøre gullkampen. Det handler om å spille til dommeren blåser - og hvis ikke du har noe annet å spille for, spiller du for æren.

United møter Wigan på JJB Stadium, og vertene har vært gode i det siste. De har spilt uavgjort både mot Chelsea, Arsenal og Liverpool.

Chelsea-kaptein John Terry sa i går kveld - etter seieren mot Newcastle - at han regner med Wigan vil yte Premier League rettferdighet og gi alt mot United.

Det forventer også Ryan Giggs med. Han spilte sammen med Steve Bruce i flere sesonger på starten av 1990-tallet, og også han er overbevist om at de blåhvite kommer til å spille for tre poeng på søndag.

- Det kommer til å bli en tøff kamp, for Wigan har dyktige spillere. Det viste de nå nylig, da de spilte uavgjort på Stamford Bridge, sier han til MUTV.

Ballack frykter mental sydentur

Waliseren er veldig fornøyd med at de ikke er i Chelseas situasjon og dermed slipper å være avhengig av andre resultater.

- Vi har alt i våre hender, og noe mer kan du ikke be om.

LIKER KULTUREN: Avram Grant forteller at han lenge har vært fascinert av den engelske fotballkulturen.
INGEN VENNETJENESTER: Ryan Giggs tror ikke Manchester United får hjelp av tidligere lagkamerat - nå Wigan-manager - Steve Bruce.
GAMMEL UNITED-HELT: Steve Bruce har en høy stjerne - både hos Sir Alex Ferguson og på Old Trafford. Men dette hjelper neppe United på søndag.