Ballack kan bli kastet ut av landslaget

Tysklands landslagssjef Joachim Löw kaller landslagskaptein Michael Ballack inn på teppet for å forklare seg.

Tysklands landslagssjef Joachim Löw kaller landslagskaptein Michael Ballack inn på teppet for å forklare seg.

Löw er rasende etter at Ballack kritiserte ham i et intervju med Frankfurter Allgemeine Zeitung. Chelsea-spilleren sa blant annet at Löw burde vise de etablerte spillerne mer respekt og lojalitet.

- Jeg kommer til å ringe Michael Ballack og insistere på at han møter meg i Tyskland. Jeg er svært skuffet over det han har sagt, og jeg kan ikke akseptere det. Hva som skjer videre avhenger av samtalen vår, sa Löw onsdag til Tysklands fotballforbunds nettsted.

- Jeg har ofte bedt Ballack som kaptein om kritiske innspill, men det er både galt og uforståelig at han velger å komme med slik kritikk gjennom mediene. Ingen spiller, heller ikke kapteinen, får lov til å forholde seg slik.

Ballack kritiserte blant annet vrakingen av Torsten Frings til denne månedens VM-kvalifiseringskamper. Han uttrykte også sympati med Kevin Kuranyi, som har fått beskjed om at han er ferdig i landslaget etter at han forlot samlingen i skuffelse over at han ikke fikk spille mot Russland.

Ballack sa også at han er skuffet over at Löw ikke ringte ham etter at han ble operert forrige uke.

Tysklands fotballpresident Theo Zwanziger sier at han er skuffet over Ballacks uttalelser, og legenden Franz Beckenbauer er ikke nådig.

- Enkelte bør holde munn og spille fotball. Hvis de absolutt må si noe, bør de iallfall si det til treneren og ikke til en journalist, sier han.

TOK ET OPPGJØR MED LÖW: Michael Ballack kritiserte landslagssjefen for en rekke ting, og sa blant annet at Löw burde vise de etablerte spillerne mer respekt og lojalitet. Nå kalles Chelsea-stjernen inn på teppet. Foto: AP
TOK ET OPPGJØR MED LÖW: Michael Ballack kritiserte landslagssjefen for en rekke ting, og sa blant annet at Löw burde vise de etablerte spillerne mer respekt og lojalitet. Nå kalles Chelsea-stjernen inn på teppet. Foto: AP Vis mer

Ballack irriterte Löw allerede i sommer, da han kranglet med manager Oliver Bierhoff på banen rett etter finaletapet i EM.

 
(NTB)