Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ballack kan miste finalen

- Arbeider med ham døgnet rundt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysklands kaptein Michael Ballack sliter med en skade og står i fare for å miste søndagens EM-finale i fotball.

Det sier Det tyske fotballforbundet lørdag. På sine nettsider, www.dfb.de, opplyser forbundet at Ballack sliter med en muskelskade i leggen. Chelsea-spilleren har ikke trent siden fredag.Ballack var ikke til stede da Tyskland trente på finalearenaen i Wien lørdag heller. Han fikk behandling på hotellet.

- Han fikk problemer med høyre legg i går og kunne ikke trene da. Heller ikke i dag var det aktuelt for ham å trene. Vi må vente og se hvordan det utvikler seg over natten, sa landslagssjef Joachim Löw etter treningen.

- Vi arbeider med ham døgnet rundt, men vi må vente for å se om han kan spille.

Skaden var en godt bevart hemmelighet til laget inntok Ernst Happel stadion et drøyt døgn før finalen mot Spania. Det kan bety at Ballack blir tilskuer til enda en finale, seks år etter at han mistet VM-finalen i Japan på grunn av karantene.

Betennelse

Det er uklart hva som forårsaket skaden.

- Det vet vi ikke helt. Det kan komme av en støtskade, eller det kan være på grunn av belastningen. Faktum er at han har en betennelse i muskelen og smerter, og at det ikke bedret seg særlig fra fredag til lørdag, sa Löw.

TYSK SMELL: Det er svært dårlige nyheter for Tyskland dersom kaptein Michael Ballack må kaste inn håndkleet før morgendagens finale. Foto: AP/SCANPIX
TYSK SMELL: Det er svært dårlige nyheter for Tyskland dersom kaptein Michael Ballack må kaste inn håndkleet før morgendagens finale. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

- Michael har scoret viktige mål for oss, og han har stilt seg i lagets tjeneste og løpt veldig mange kilometer. I finalen må alle spillere være på høyt nivå, og vi kan ikke tillate oss å ha med noen som ikke er 100 prosent.

Ballack har også tidligere hatt problemer med leggmuskelen og mistet blant annet åpningskampen i hjemme-VM for to år siden på grunn av smerter i leggen.

Opp og ned

I EM har Ballack vært ujevn. Tross middels spill i gruppespillet skjøt han Tyskland videre med et kanonskudd som ble vinnermålet mot Østerrike. Han så ut til å blomstre i en mer offensiv rolle da tyskerne la om fra 4-4-2 til 4-2-3-1 i kvartfinalen mot Portugal, men var svært anonym i samme rolle i semifinalen mot Tyrkia.

Om Ballack ikke kan være med, kan Tyskland gå tilbake til den gamle formasjonen.

- Men Bastian Schweinsteiger kan gå inn i Ballacks rolle, presiserte Löw.

Ballack har vært en av de viktige drivkreftene i det tyske laget som er i sin første EM-finale siden i 1996.

Men nå ser det ut til at en skade kan sette ham på sidelinjen når Spania er motstander i kampen om å kalle seg europamester.

image: Ballack kan miste finalen

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!