Ballack slakter gulldrømmen til Liverpool

- Ikke fire, men to store i England, mener Michael Ballack.

(Dagbladet.no) Over en tredjedel av Premier League-sesongen er unnagjort. Arsenal er på hæla og også Manchester United har kommet skeivt ut i forhold til tetduoen.

Liverpool har fått en sjeldent god start - og bare målforskjellen holder dem bak Chelsea.

Likevel mener Michael Ballack at de helrøde ikke vil delta på festen når gullmedaljene skal deles ut i mai neste år.

- Folk snakker alltid om «De fire store», men for meg handler det om Chelsea og Manchester United, sier den tyske midtbanespilleren ifølge The Times.

Overlegen målforskjell

Både Chelsea og Liverpool har ti seire, tre uavgjorte og ett tap i serien så langt. Målforskjellen til londonerne er imidlertid overlegen. Luiz Felipe Scolaris menn har hele 28 plussmål. Rafael Benitez\' gutter har 13.

I helga gikk alle «De fire store» målløse av banen. Det har aldri skjedd i Premier League før, men likevel er det få som tør å dra noen andre gullkandidater opp av hatten. For det kollektive feilskjæret vi så i helga kommer neppe til å skje igjen med det første.

Arsenal har nå ti poeng opp til tetduoen og United har åtte poeng opp - med én kamp mindre spilt. Mellom disse to lagene ligger Aston Villa på 4. plass, og John Carew & Co. har ni poeng færre enn topplagene.

Ballack slakter gulldrømmen til Liverpool

- Arsenal er allerede et stykke bak og det gjør det vanskelig for dem. Liverpool er veldig gode nå, men de vil alltid være en klubb for Champions League. Delvis fordi de kan fokusere på en eller to kamper. Men også, hvis du ser på de siste sesongenes resultater og spillerstaller, så er vi og Manchester United litt sterkere, sier Ballack.

Brøt Chelsea-rekka

Og det er vanskelig å arrestere Ballack på hans syn på Liverpool som et Champions League-lag. De vant i 2005, tapte finalen i 2007 og kom til semifinalen i 2008. Men selv om de har herjet i Europa, har de ikke klart å gjøre det samme i England.

Denne høsten har Liverpool-fansen derimot igjen begynt å drømme om seriegull. For en måned siden sto Liverpool for en aldri så liten engelsk fotballbragd, da de som første bortelag vant en seriekamp på Stamford Bridge på fire og et halvt år.

Den ubeseirede rekka til Chelsea på 86 kamper ble brutt.

At folk i Chelsea- og Liverpool-rekkene slenger med leppa mot hverandre er ikke noe nytt. Ingen lag i England kjenner hverandre bedre enn disse to, etter uttallige oppgjør i serien, de hjemlige cupene og Champions League de siste åra.

Men det er ikke bare Chelsea-tilhengere som tror Liverpool vil falle av. Fulhams Jimmy Bullard var med da londonerne spilte 0-0 på Anfield i helga. Også han mener Chelsea er sterkest.

- Chelsea vinner ligaen, og de vil gjøre det med god margin. Liverpool har en fantastisk tropp, individuelt sett. Men noen ganger holder det ikke med bare gode spillere - det handler om hele laget, sier Bullard.

- OSS OG UNITED: Michael Ballack, her fra forrige sesongs Champions League-semifinale mot Sami Hyypia og Liverpool, tror gullkampen vil stå mellom Chelsea og Manchester United. Foto: AP
- OSS OG UNITED: Michael Ballack, her fra forrige sesongs Champions League-semifinale mot Sami Hyypia og Liverpool, tror gullkampen vil stå mellom Chelsea og Manchester United. Foto: AP Vis mer
TUNGT UTEN GERRARD: Steven Gerrard så sine lagkamerater spille 0-0 mot Fulham i helga.
ENIG MED BALLACK: Jimmy Bullard mener også at Liverpool ikke vil holde hele veien inn.