Ballack slipper straff for albue mot Evra

- Jeg blokkerte ham kanskje litt.

AMPERT I COMMUNITY SHIELD: Lagkameratene måtte inn og skille Michael Ballack (t.h) og Patrice Evra etter albueepisoden. Foto: AFP/IAN KINGTON
AMPERT I COMMUNITY SHIELD: Lagkameratene måtte inn og skille Michael Ballack (t.h) og Patrice Evra etter albueepisoden. Foto: AFP/IAN KINGTONVis mer

(Dagbladet.no): Det var episoden som fikk manager Alex Ferguson og United-gutta til å gå i strupen på dommer Chris Foy på Wembley i går kveld.

Chelseas Michael Ballack sto støtt og hadde albuen oppe da Patrice Evra kom i full fart framover. Uniteds venstreback gikk rett i dørken og ble liggende. Da tok blåtrøyene med seg ballen i angrep og scoret 2-1.

I ettermiddag skriver Daily Mail at Ballack slipper unna straff for det Ferguson mener kvalifiserte til et klart soleklart rødt kort på Wembley-matta.

Det skyldes av dommer Foy har bekreftet overfor det engelske fotballforbundet (FA) at han så episoden, og ikke fant noen grunn til å blåse i fløyta i favør United. Dermed lar FA saken ligge.

Ballack selv sier at han ikke ville blitt overrasket om Foy hadde gitt de røde frispark.

HÅRFØNEREN: Alex Ferguson la ikke skjult på hva han mente om dommer Chris Foy etter kampslutt. Foto: AFP/IAN KINGTON
HÅRFØNEREN: Alex Ferguson la ikke skjult på hva han mente om dommer Chris Foy etter kampslutt. Foto: AFP/IAN KINGTON Vis mer

- Jeg må være fornøyd med at dommeren ikke blåste, jeg blokkerte ham kanskje litt. Hvis dommeren hadde blåst frispak, så ville det vært ok, men han bestemte seg for ikke å gjøre det. Det var litt uheldig for dem at de slapp inn mål rett etter, sier Ballack til Evening Standard.

United mente at Chelsea i god sportsånd burde spilt ballen ut, fordi Evra lå nede og kunne vært alvorlig skadd. Franskmannen fullførte kampen.

- Jeg spilte videre, men hadde ikke ballen og kunne ikke se hvor skadd han var, sier Ballack.

LÅ NEDE DA CHELSEA SCORET: Manchester Uniteds franske back Patrice Evra. Foto: REUTERS/Darren Staples
LÅ NEDE DA CHELSEA SCORET: Manchester Uniteds franske back Patrice Evra. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Chelsea vant til slutt Community Shield på straffespark, etter 2-2 ved 90 minutter.

KLAGDE ETTER 1-2-MÅL: United-gutta var raskt framme hos Foy etter Frank Lampards scoring. Foto: REUTERS/Darren Staples
KLAGDE ETTER 1-2-MÅL: United-gutta var raskt framme hos Foy etter Frank Lampards scoring. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer