OMDISKUTERT: Nicklas Bendtner har måttet tåle mye tyn etter at han kom til Lerkendal.
Foto: Christian Blom / NTB Scanpix
OMDISKUTERT: Nicklas Bendtner har måttet tåle mye tyn etter at han kom til Lerkendal. Foto: Christian Blom / NTB ScanpixVis mer

Celtic - Rosenborg: 5 dager igjen

Balladen rundt Bendtner: - Det har gått for langt

Forventningene var enorme, men fortsatt glimrer storheten med sitt fravær. Selv tyggisen til Nicklas Bendtner (29) er blitt et tema.

(Dagbladet): Onsdag slo Rosenborg irske Dundalk og er klar for tredje kvalifiseringsrunde i Champions League. Der venter Celtic fra Glasgow.

Første kamp går på Celtic Park førstkommende onsdag. Bendtner var sentral da Rosenborg utliknet til 1–1 mot Dundalk, men igjen måtte han tåle slakt for innsatsen.

- Eneste Bendtner gjør bedre enn Vilhjálmsson for tida er å tygge tyggis, skriver Jesper Mathisen på Twitter.

Kostbar

TV 2-eksperten sikter til Matthías Vilhjálmsson, som scoret i ekstraomgangene og sørget for 2–1.

- Bendtner må regne med oppmerksomhet. Men jeg synes kanskje det har gått litt for langt, sier tidligere Rosenborg-spiller Harald Martin Brattbakk.

DAGBLADET I DAG: Rosenborg møter Celtic på mektige Celtic Park onsdag. Dette er mer enn bare en fotballkamp.
DAGBLADET I DAG: Rosenborg møter Celtic på mektige Celtic Park onsdag. Dette er mer enn bare en fotballkamp. Vis mer

Likevel: Det er nå den danske spissen - med fortid i blant annet Arsenal og Juventus - skal skinne. Han var en kostbar investering for klubben. Målet var å få ham i form til Champions League-kvalifiseringen.

Statisk

Fasiten er seks mål i Eliteserien. Bendtner virker statisk, og evnen til å overraske og sjokkere motstanderne er fraværende.

- Jeg vil tro at det er markedsavdelingen i Rosenborg som er mest fornøyd. Han har ikke utmerket seg i Eliteserien. Om det skyldes at Rosenborg ikke klarer å utnytte luftstyrken, eller om han ikke er bedre, er ikke godt å si, påpeker Viasat-ekspert Vidar Davidsen.

- Det blir spennende å se om han klarer å heve seg noen hakk. Samtidig har vi sett det før: Han har vært middelmådig for klubbene han har vært i, men spilt bra for landslaget.

Horrible pasninger

Tidligere storscorer Brattbakk var på Lerkendal onsdag. Han analyserer Bendtner slik:

- Han hadde en del horrible pasninger der han ikke traff. Men han var også en av hjernene bak 1-1-målet til Yann-Erik de Lanlay. Der viste han klasse. Det er sånne øyeblikk Rosenborg må håpe på flere av.

- Hva tenker du om alt fokuset?

REAGERER: Harald Martin Brattbakk.
REAGERER: Harald Martin Brattbakk. Vis mer

- At det kanskje har gått litt for langt. Men naturligvis må også han tåle oppmerksomhet. Og jeg tror ikke et stykke i Dagbladet, Adresseavisen eller VG plager ham nevneverdig.

Lukta av sagmugg

Spørsmålet er om Bendtner vil være sirkushesten som kjenner lukta av sagmugg på Celtic Park.

Én ting er at en spiller av hans støpning ikke finner den helt store motivasjonen på Sarpsborg stadion eller Fosshaugane Campus i Sogndal. Men på Celtic Park bør det ikke være problemer med tenningsnivået. Dette er en drøm av en stadion, selv for spillere i Real Madrid, Barcelona og Bayern München.

- Det er nå han skal levere. Scorer han et avgjørende mål i Champions League-kvalifiseringen er alt bestått, erklærer Davidsen.