Ballen går «presis hur som helst»

Derfor vil Rami Shaaban slippe Gerrard mot Sverige.

BREMEN (Dagbladet.no): Rami Shaaban sto åpningskampen for Sverige. Nå blir resten av VM trolig benkesliting etter at Andreas Isaksson er kvitt hjernerystelsen.

Men den blide Fredrikstad-keeperen vet ett og annet om England etter tida i Arsenal. Og advarer sine gul-blå lagkamerater.

- England har et utrolig sterkt lag, sier Shaaban til Dagbladet.no.

- Det er ingen kamp man vinner enkelt.

- Jævla børse

Han er klar over at Sverige ikke har tapt mot England på over 38 år.

- Vi har en god fasit mot dem, men det betyr ikke så mye i en VM-kamp som dette.

Og han vet hvem han frykter aller mest.

SLIPPER GERRARD-KANONER: Rami Shaaban (til høyre, bak) håper Svennis gjør alvor av å hvile Steven Gerrard, som dundret inn et av Englands mål mot Trinidad og Tobago. Foto: Scanpix/Reuters
SLIPPER GERRARD-KANONER: Rami Shaaban (til høyre, bak) håper Svennis gjør alvor av å hvile Steven Gerrard, som dundret inn et av Englands mål mot Trinidad og Tobago. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Frank Lampard har en «jævla børse». Steven Gerrard også, sier Shaaban og sikter til skuddføttene til de to sentrale midtbanespillerne til England.

Vinglete baller

Grunnen til at nettopp distanseskuddene skremmer den svenske keeperreserven, er de nye Teamgeist-ballene.

- Du har sikkert sett selv hvordan VM-ballen beveger seg. Det blir mange mål på langskudd. Ballen går jo «presis hur som helst», spesielt om man treffer reint på den. Det er faktisk lettere å forutsi ballbanen om det er skru på skuddet, sier han.

Englands sjefssvenske Sven-Göran Eriksson har varslet at kan komme til å spare en eller to av de tre spillere som har pådratt seg gult kort i de to første kampene.

Det blir sannsynligvis Peter Crouch - ettersom Wayne Rooney trolig får sjansen fra start mot Sverige - og enten nettopp Lampard eller Gerrard.

Ifølge BBC i dag er det så godt som sikkert at Gerrard står over.

- Hvis du fikk bestemme hvem av dem som skulle stå over kampen mot dere?

- Da ville jeg valgt Gerrard, gliser Rami Shaaban.

• Din kommentar: Moro med den nye VM-ballen?

PANG: Steven Gerrard hamrer inn 2-0 mot T&T.