TØFFING: Levante-kaptein Sergio Ballesteros er ikke akkurat noen snill gutt ute på banen, men nå anklages han også for å ha gått hardere til verks etter kampen mot Real Madrid i går kveld. Foto: SCANPIX/AFP / JOSE JORDAN
TØFFING: Levante-kaptein Sergio Ballesteros er ikke akkurat noen snill gutt ute på banen, men nå anklages han også for å ha gått hardere til verks etter kampen mot Real Madrid i går kveld. Foto: SCANPIX/AFP / JOSE JORDANVis mer

Ballesteros nekter for at han grep dansende Pepe i garderoben og slo ham

Rykter om bråk etter Real Madrid-seier.

(Dagbladet): Levante - Real Madrid 1-2.

Til tross for at det var kaldt vann på alle kanter ble Real Madrids seier over Levante en opphetet greie i La Liga i går kveld.

Oppgjøret ble preget av tøft spill på glatt gress, og den røffe tonen gikk spesielt utover Cristiano Ronaldo, som forlot banen i pausen med et stygt kutt over øyet, som han fikk i et sammenstøt etter bare to minutter.

Nå er hendelsene i garderoben etter kampen gjenstand for spekulasjoner.

PROVOSERENDE: Flere Levante-spillere sier Pepe hånet dem i garderobeområdet etter kampen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Heino Kalis
PROVOSERENDE: Flere Levante-spillere sier Pepe hånet dem i garderobeområdet etter kampen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Heino Kalis Vis mer

To medlemmer av støtteapparatet, en fra hver klubb, havnet ifølge dommerrapporten i klammeri i gangene under stadion. Men det finnes flere versjoner av hva som skjedde.

Guardian skriver om én av dem, blant annet rapportert av radiostasjonen Onda Cero, som forteller at Levante-kaptein Sergio Ballesteros oppsøkte rommet der Cristiano Ronaldo satt og fikk behandling for kuttskaden sin.

Der satt også Pepe, som Ballesteros, ifølge historien, gikk rett til angrep på ved å gripe ham rundt halsen og slå ham i ansiktet.

Hånende Pepe
Selv hevder Ballesteros at han bare ville sjekke hvordan det gikk med Ronaldo, og avviser at det skjedde noe mer.

- Det ble litt trøblete, for jeg hadde visst ikke lov til å være der, sier Levante-kapteinene om opptrinnet.

- Hvis Ballesteros ikke liker denne sporten, kan han begynne med boksing. Det finnes folk som ikke tåler å tape. Vi gikk i garderoben, men det er alltid én, kontrer Real Madrids Sergio Ramos.

Samtidig forteller flere av Levante-spillerne at da de kom inn mot garderobene etter kampslutt, så møtte de en dansende og hånende Pepe i gangene utenfor.

- Det er ikke første gang når det gjelder Pepe, sier Juanlu, som også raste mot dommeren etter tapet.

- Jeg må le når jeg hører Madrid snakker om Ballesteros. Det er åpenbart at man ikke ville la tittelkampen bli avgjort så tidlig. Dommeren ga dem alt. Han blunket til dem, klappet dem på ryggen, sier han.

Hadde blitt en stor sak
C More-ekspert Petter Veland sier til Dagbladet at han har lest og hørt flere versjoner av dramaet i garderobene, men at han ikke tror på at Ballesteros har gått fysisk til verks mot Pepe.

- At Ballesteros skal ha brukt vold, kan jeg aldri tenke meg. Ikke fordi han ikke er typen eller at Pepe ikke kan falle for fristelsen til å tirre ham på seg, men dette hadde ikke vært tiet i hjel i 17 timer. Det hadde kommet ut ordentlig, ikke bare ved rykter. Hvis det har skjedd noe sånt, da er det ingen tvil om at det kommer ut fra flere hold, ikke minst fra Real Madrid, sier Veland.

At det var høy temperatur i går kveld, er det imidlertid lite tvil om. Petter Veland minner om at det også i fjor var dramatisk i møtet mellom de to lagene, da Sami Khedira blant annet ble utvist etter en trefning med Sergio Ballesteros.

- Det var flere ting i går kveld, de ville jo helst ikke spille på grunn av den våte banen, Levante-spillerne gikk i overkant hardt til, og noen av Real Madrid-spillerne provoserte kanskje hjemmelaget til tider. Det var en opphetet stemning der, og da finner spanske medier andre ting å skrive om enn selve kampen, mener han.

- Hva med Ballesteros, hva kan man si om han?

- Han har jo fått sine «15 minutes of fame» etter den spurtduellen med Ronaldo på overtid i forrige sesong (løp fra portugiseren med minst et par kilo mer å dra på, journ.anm). Han er blitt en kulthelt for mange. Blant de som følger med på spansk fotball er det mange som har sansen for ham. Han er jo 37 år og ser mer ut som en bartender enn en fotballspiller, men han nyter mye respekt, sier Petter Veland.

- Samtidig er det triks ute og går. I går var det jo i hvert fall to-tre situasjoner der han var oppe med albuen, slo folk i ryggen, slike ting. På banen er han hakket verre enn folk flest, men utenfor banen har han vært eksemplarisk, påpeker C More-eksperten.

Dommerrapport
Ifølge dommerrapporten til Cesar Muniz møtte han på flere spillere, trenere og folk fra støtteapparatene i klammeri, da han kom inn i garderobene etter kampen.

De to leirene prøvde å skille to mann, og det er de to klubbfunksjonærene som er navngitt i rapporten som Real Madrid-sikkerhetsvakt José Higuero Campos og Levante-ansatt Vicente Herrero Gómez, skriver Marca.

- Det er nok sant at Ballesteros henvendte seg til Ronaldo, det kommer fra flere uavhengige kilder. I tillegg er det jo tre-fire Levante-spillere som alle forteller at Pepe gjorde narr av dem og feiret overdrevent mye. Utover det er det mange ulike versjoner, og så lenge det ikke nevnes i dommerrapporten blir det nok ikke mer ut av det, mener Petter Veland.