Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ballforbud for Martin

Med nedrykksspøkelset hengende over seg og en lyske som forstyrrer pasningene, har Martin Andresen (27) fått ballforbud fram til skjebnekampen mot Vålerenga.

BEKKESTUA (Dagbladet): -  Vi har satt oss selv i en ugunstig situasjon, sier Martin Andresen, og setter blikket ned i gulvet.

I øsende regnvær løper de andre Stabæk-gutta ut på gresset for å trene med ball, men på grunn av en vond lyske kan ikke Andresen trene sammen med de andre foran skjebnekampen mot Vålerenga på lørdag.

Dårlig pasningsfot

Ved hjelp av trykkbølgebehandling kjemper fysioterapeut Tor Østhagen mot klokka for å hjelpe midtbanejuvelen tilbake i kampform.

-  Martin har en sliten muskulatur som trenger hvile og behandling. Lysken er stram som en streng. Han må holde seg langt unna fotball fram til kampdagen, sier Østhagen.

-  Det er ikke sikkert at han blir 100 prosent bra til kampen mot Vålerenga. Men han kan spille hvis vi jobber med dette hver dag fram mot kampen, sier Østhagen.

-  Bare målgivende

Martin Andresen tenker ikke så mye på det. Han har stålfokus på at han selv skal løpe ut på Ullevaal og hjelpe Stabæk fra nedrykk. Selv med en dårlig pasningsfot.

-  Jeg tåler ikke så mange av innsidepasningene. Det er ubehagelig å slå dem når lysken ikke fungerer som den skal. Det strammer seg til slik at jeg ikke klarer å løpe etter at jeg har slått de pasningene, forklarer Martin.

-  Hva slags pasninger kan du slå nå?

-  Målgivende. Det er bare målgivende pasninger som kommer nå. Hvis ikke jeg kan slå de, blir det ingen pasninger i det hele tatt, svarer Andresen før han trekker på smilebåndet.

-  Trenger hvile

Han velger å se lyst på situasjonen, til tross for at Vålerenga ligger øverst og Stabæk sliter i bunnen av tabellen.

Han er skråsikker på at Stabæk-gutta kan reise seg selv mot formsterke Vålerenga.

-  Vi har et brukbart tak på VIF. Dette blir topp mot bunn, og de er klare favoritter, sier Martin.

Når statistikken skal trekkes fram trives Stabæk godt på VIFs hjemmebane. Sju ganger har lagene møtt hverandre. Bare en gang har Stabæk gått av banen med tap i lomma. Det skjedde i 1998.

-  Nå tenker jeg bare på kampen på lørdag. Og jeg tror ikke jeg blir noen dårligere fotballspiller av å ikke trene med ball. Jeg kommer uansett ikke til å bli helt bra før sesongen er over, sier Martin Andresen.

Trykkbølger

Og Stabæk-kapteinen skjelver ikke så mye i buksene før VIF-kampen at han må ty til annen hjelp. Selv ikke fra egen fysioterapeut.

-  Jeg har ikke tenkt å sende inn trykkbølger i Martins hode. Han har et godt hode. Nå gjelder det bare å få orden på lyskeskaden slik at vi kan få ham frisk og berge oss, sier Tor Østhagen med et bredt glis om munnen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media