KOLLAPSET: En ballgutt kollapset i varmen under Wimbledon i dag. En time etter hendelsen, meldte arrangøren at gutten følte seg bedre. Foto: EPA/GERRY PENNY
KOLLAPSET: En ballgutt kollapset i varmen under Wimbledon i dag. En time etter hendelsen, meldte arrangøren at gutten følte seg bedre. Foto: EPA/GERRY PENNYVis mer

Ballgutt kollapset i varmen under Wimbledon

Føler seg bedre.

(Dagbladet): Det er ikke bare her i Norge vi får kjenne på sommervarmen for alvor i dag. Også i England har sommeren kommet for fullt, akkurat i tide til Wimbledon.

Men å yte på et så høyt nivå mens temperaturen er brennhet, skaper utfordringer. Kampen mellom australske Matthew Ebden og amerikanske John Isner ble stoppet da en ballgutt kollapset på grunn av varmen.

Gutten fikk hjelp umiddelbart, og var ved bevissthet da han ble fraktet bort fra banen. Drøyt en time etter hendelsen rapporterte Wimbledon at gutten følte seg bedre.

The Guardian skriver at ballgutter og -jenter har skift på 45 minutter om gangen. De er kuttet ned fra en time på grunn av varmen. I tillegg har de blitt utstyrt med caps som beskytter mot sola.

Arrangørene av turneringa slapp i dag inn 38 000, og sørget for at alle hadde tilgang på vann og skygge i varmen. Det har selvfølgelig blitt iverksatt tiltak for spillerne: De har tilgang på iskalde håndklær gjennom kampen, og ballgutter og -jenter beskytter dem med paraply.

For øvrig: NTB melder at det ble satt varmerekord på Wimbledon i dag. Det ble målt 35,9 grader i skyggen på en av banene - to grader varmere enn den gamle rekorden fra 1976.