FØRSTE DAG PÅ JOBBEN: Leif Gunnar Smerud (t.v.) er U21-landslagets nye sjef. MMS-foto: Gunnhild Toldnes
FØRSTE DAG PÅ JOBBEN: Leif Gunnar Smerud (t.v.) er U21-landslagets nye sjef. MMS-foto: Gunnhild ToldnesVis mer

Ballgutten fra bragdkvelden er U-landslagets nye sjef

Smerud: - Gleder meg vanvittig.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Leif Gunnar Smerud (37) er Norges nye U21-landslagssjef. Klokka 11 i dag stilte den tidligere tippeligaspilleren og -treneren til pressekonferanse på Ullevaal Stadion, hvor avtalen ble offentliggjort.

Smerud har skrevet under på en treårig avtale, som gjør ham ansvarlig for Norges U-landslag fram til kvalifiseringen er ferdig på høstparten 2016. Hvis det blir EM-sluttspill i 2017, blir han med dit også.

- Det er veldig stort. Dette er veldig kjekt, og jeg gleder meg vanvittig til å komme i gang. Så det blir bra, sier Smerud i sin åpningskommentar.

- Jeg var ballgutt da OL-landslaget slo Italia 6-0 i 1991. Det var vel da Semb ledet laget. Så det var starten for meg, sier Smerud om sin egen erfaring med U-landslaget.

- Det har vært en prosess over noen uker nå på nyåret. Vi er sikre på at vi har fått en person spom har et veldig tydelig fotballståsted. Og det skal samsvare med A-landslaget, naturligvis, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb, som sier det er med tanke på neste kvalifisering (2015-2016) at Smerud er ansatt, siden starten på den pågående kvalifiseringen har gjort at Norge er hektet av.

Smerud tok over som hovedtrener i Hønefoss før 2011-sesongen. Det ble opprykk fra Adeccoligaen i første forsøk. I 2012 overlevde ringerikingene i Tippeligaen, først og fremst takket være en meget god sesongstart. I 2013 ble det imidlertid sisteplass og nedrykk, og partene ble dermed enig om å avslutte samarbeidet sist november.