BLIR EN HIT?: Mario Balotelli har i hvert fall de fotballmessige forutsetningene for å gjøre suksess i Premier League. Så gjenstår det å se om han motbeviser skeptikerne som tror han bare lager problemer. Foto: AP Photo/Luca Bruno
BLIR EN HIT?: Mario Balotelli har i hvert fall de fotballmessige forutsetningene for å gjøre suksess i Premier League. Så gjenstår det å se om han motbeviser skeptikerne som tror han bare lager problemer. Foto: AP Photo/Luca BrunoVis mer

Balotelli: - Jeg ville helst blitt i Italia

Trist over å forlate Inter.

|||• Direkte i livestudio kl. 13.45: Tottenham - Manchester City

(Dagbladet): Manchester City har ligget langflate etter Mario Balotelli i hele sommer, og i går kveld gikk formalitetene omsider i orden.

For en overgangssum på 218 millioner kroner tar Mario Balotelli med seg flyttelasset fra støvellandet til Balløya - men han gjør det ikke med lett hjerte.

På sitt eget nettsted, der besøkende allerede blir møtt av en fancy animasjonsvideo med Balotelli i City-drakt, innrømmer han at det er tungt for ham å reise fra Italia og Serie A.

- Jeg er lei for at jeg forlater Inter og Italia, for jeg ville foretrukket å fortsette min profesjonelle karriere i mitt eget hjemland, skriver han.

Har hatt et tøft år
Det utsagnet er neppe akkurat hva City-fansen ønsker å høre, ikke minst med tanke på Balotellis historie som en urokråke og rebell - riktignok en ekstremt talentfull en sådan.

Balotelli forklarer videre at han trenger plass og trygge omgivelser rundt seg for å fungere, hvor han får lov til å prøve og feile.

- Det har vært et tøft år. Jeg erkjenner at jeg har gjort mine feil, men jeg føler at jeg ofte har vært under press og vært gjenstand for mye kritikk, som har irritert meg. Alt jeg tenker på nå er å spille godt for min nye klubb og i Premier League. Jeg ønsker virkelig å gjøre mitt beste, lover Balotelli.

Stortalentet blir ikke klar til dagens premierematch mot Tottenham på White Hart Lane, en bane der City tradisjonelt sliter tungt.

Schmeichel avskriver City
Spurs har vunnet 11 av de 12 siste hjemmekampene - og de seks siste har alle endt med seier.

Forrige sesong var det nettopp disse to lagene som gjorde opp om fjerdeplassen, en duell Spurs gikk seirende ut av etter å ha slått City 1-0 på City of Manchester Stadium på tampen av sesongen.

I år er en topp fire-plassering minimum for City, som med kjøpet av Balotelli passerte milliarden i pengebruk denne sommeren.

De mest forventningsfulle drømmer om ligagullet allerede nå. Den gamle storkeeperen Peter Schmeichel - som både har spilt for City selv og har hatt sønnen sin Kasper der - er overbevist om at det ikke skjer.

- Klubben har det bare ikke. Det er ikke noe man bare får. Jeg kjenner klubben som spiller, og fra tiden etterpå da min sønn spilte der. Tingene har ikke endret seg. City blir ikke mestere, sa Schmeichel på et arrangement i operaen i København torsdag, ifølge united.no.

- CITY HAR DET BARE IKKE: Peter Schmeichel har en fortid i City, men er nådeløs når han vurderer klubbens sjanser til å vinne ligaen. 
EPA PHOTO / PA / JON SUPER
- CITY HAR DET BARE IKKE: Peter Schmeichel har en fortid i City, men er nådeløs når han vurderer klubbens sjanser til å vinne ligaen. EPA PHOTO / PA / JON SUPER Vis mer