Balotelli:- Skjer det en gang til går jeg av banen - Det er idiotisk

Tar et knallhardt oppgjør med rasisme.

 SNUR RYGGEN TIL   Mario Balotelli ville overse rasistene, men nå har han fått nok. FOTO: Giuseppe Cacace /AFP/ NTB Scanpix.
SNUR RYGGEN TIL Mario Balotelli ville overse rasistene, men nå har han fått nok. FOTO: Giuseppe Cacace /AFP/ NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Søndag ble storkampen mellom AC Milan og Roma stoppet på grunn av rasehets.

Dommeren stoppet spillet like etter pause. Årsaken var rasistiske rop fra Roma-fansen, antakelig mot Milan-spissen Mario Balotelli. I første omgang hadde tilskuerne blitt advart over høyttaleranlegget mot å lage «apelyder».

Roma-kaptein Francesco Totti appellerte til sitt lags tilhengere om å oppføre seg, og kampen ble satt i gang igjen etter noen minutter.

Men oppgjøret fikk Mario Balotelli til å se rødt.

- Jeg snakket med Prince ( Kevin Prince Boateng journ.anm.) på søndag. Jeg holdt på å gå av banen da, men de ville bare ha trodd at jeg gikk av fordi vi hadde problemer i kampen. Jeg sa nei, det er bedre at vi spiller, sier Balotelli til CNN.

Truer med å gå av I intetvjuet forteller italieneren at han ikke vil gjøre det samme neste gang.

- Jeg har alltid sagt at hvis det skjer på vil jeg late som jeg ikke hører det og ikke bry meg, sier Balotelli til CNN.

Men nå har det snudd. Balotelli tar et knallhardt oppgjør mot rasismen.

- Jeg har ombestemt meg. Hvis det skjer en gang til, går jeg av banen. Det er idiotisk.

Stort problem Rasistiske tilrop fra tilskuerne er et stort problem i Italia. Da Balotellis lagkamerat, Kevin Prince Boateng gikk av banen i en kamp tidligere i vinter etter tilrop fra tribunen - fulgte hele Milan-laget med inn i garderoben.

Roma fikk en bot etter oppgjøret. FIFA-president Sepp Blatter lovet mandag å ta et endelig oppgjør med problemet

- Rystet over å lese om rasismen i serie A i går kveld. Det er et komplekst problem å takle, men vi er forpliktet til handling, ikke bare ord, skriver Blatter via sin Twitter-konto.