Balotelli-agent vil ha Howard Webb utestengt på livstid

Og advarer Manchester City.

TIL ANGREP PÅ WEBB: Eksentriske Mario Balotelli har selvsagt en nesten like eksentrisk agent, og Mino Raiola beskylder nå Howard Webb for å ha løyet for å forsvare seg selv. Her gir han Balotelli et gult kort i søndagens kamp mot Tottenham. Foto:  REUTERS/Darren Staples
TIL ANGREP PÅ WEBB: Eksentriske Mario Balotelli har selvsagt en nesten like eksentrisk agent, og Mino Raiola beskylder nå Howard Webb for å ha løyet for å forsvare seg selv. Her gir han Balotelli et gult kort i søndagens kamp mot Tottenham. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

(Dagbladet): Det går knapt en dag uten at Mario Balotelli lager overskrifter, enten han spiller eller ikke.

I går ble Manchester City-spissen siktet av FA etter stemplingen av Scott Parker, og det meste tyder på at han utestenges i fire kamper for voldelig oppførsel.

Nå kommer italienerens nesten like eksentriske agent, Mino Raiola, med en flammende forsvarstale for sin klient. Ikke bare antyder han at utenlandske spillere får langt tøffere behandling av FA enn sine engelske kollegaer - han stempler også dommer Howard Webb som en løgner.

Webb forklarte i sin rapport at han ikke hadde sett Balotelli tråkke på Scott Parker, noe som ga FA muligheten til å gripe inn.

- Dommeren så alt, for han snakket med Mario etterpå. Slik jeg ser det, må denne dommeren utestenges på livstid fordi han ikke forteller sannheten. TV-bildene viser at han er tett på situasjonen, så hvordan kan han si at han ikke så det? Hva gjorde han egentlig? Grunnen til at han sier at han ikke så noe, er for å beskytte seg selv, sier Raiola til den italienske radiostasjonen Radio Radio, ifølge Sky Sports.

Truer med å flytte på Balotelli
Raiola er for øvrig agenten til Zlatan Ibrahimovic også, og er ikke ukjent med kontroverser. Tidligere har han blant annet anbefalt Barcelona-trener Pep Guardiola et opphold på mentalsykehus og uttalt at Johan Cruyff er i ferd med å bli senil.

Han sparer altså ikke på kruttet nå heller, og selv om Manchester City som klubb ikke har gjort noe galt, advarer Raiola om at Balotelli kan forsvinne. 

- Jeg er bekymret, for når engelske spillere er involvert i noen alvorlige episoder, får det ingen konsekvenser. Men nå utlendinger er innblandet, som Balotelli og Kompany, får de tøffere behandling.

- Hvis jeg oppdager at det er er noe rart som foregår mot Balotelli, er det min plikt å beskytte ham og få ham vekk. I dette tilfellet vil jeg snakke med City, spørre om Balotellis prislapp og lete etter det beste tilgjengelige alternativet. Det er bare seks eller sju klubber han kan spille for, sier Raiola.

- Gjorde det ikke med vilje
Raiola hevder Balotelli ikke så Parker, og at stemplingen ikke var gjort med overlegg.

- Jeg har snakket med Mario, som sier at han gjerne blir i England. Men det er noen ting han ikke forstår, som gjør ham trist, sier agenten, uten å gå i detalj.

SNAKKER I OVERSKRIFTER: Mino Raiola er ikke kjent for å pakke inn meningene sine i silkepapir. Foto:  REUTERS/Albert Gea
SNAKKER I OVERSKRIFTER: Mino Raiola er ikke kjent for å pakke inn meningene sine i silkepapir. Foto: REUTERS/Albert Gea Vis mer