SUPERTALENT: Og urokråke. Mario Balotelli kan komme til å herje med engelske venstrebacker neste sesong. Foto: AFP
SUPERTALENT: Og urokråke. Mario Balotelli kan komme til å herje med engelske venstrebacker neste sesong. Foto: AFPVis mer

Balotelli-avklaring innen 48 timer

Manchester City lei av at andre klubber ber om gigasummer når de skal handle.

||| (Dagbladet): Manchester City er verdens rikeste klubb og har så langt denne sommeren brukt omlag en milliard kroner på nye spillere.

Men de er fortsatt sultne på store fotballtalenter. Gjennom hele sommeren har ryktene svirret om at City-manager Roberto Mancini ønsker å gjenforenes med Mario Balotelli, spilleren han hentet til Inter for fire år siden.

Prisen Inter krever - 35 millioner euro - har imidlertid skremt City, nå forventer Mancini en avklaring innen 48 timer.

- Prisen går opp - Problemet når vi er interessert i en spiller er at klubbene setter opp prisen 40-50 prosent. Jeg ønsker å kjøpe Balotelli til riktig pris, det er alt. Innen to dager regner jeg med at vi har en avklaring, men jeg kan ikke garantere det, sier Mancini til Telegraph.

Manchester City har allerede handlet inn følgende firkløver i sommer: Jerome Boateng (Hamburg), Aleksandar Kolarov (Lazio), Yaya Toure (Barcelona) og David Silva (Valencia). Alle toppspillere, det er også Balotelli, så lenge han har kontroll på temperamentet sitt.

Under Jose Mourinho sleit unggutten med lite spilletid i perioder og flere kontroversielle episoder. Noe av det mest kontroversielle var Balotelli tok på seg en AC Milan-trøye under et italiensk humorprogram (se video nederst i saken).

I ettertid ble det solgt AC Milan-drakter med Balotelli og nummer 45 utenfor San Siro ...

Drømmerekke Allerede da var det ventet at Balotelli var ferdig i Internazionale, men han kom delvis inn i varmen igjen til tross for harde utfall mot ham fra blant andre Marco Materazzi og Mourinho.

Nå kan supertalentet bli å se på engelske fotballbaner. Manchester Citys angrepsrekke blir da omtrent slik: Silva, Tevez, Balotelli - Adebayor. Eventuelt Fernando Torres som spydspiss om den avtalen går i orden. Mancini bekrefter overfor Telegraph at han er interessert i enten Torres, Edin Dzeko eller Zlatan Imbrahimovic.

Ikke verst for «en liten klubb med en smålig mentalitet».

Liste over alle Premier League-overgangene i sommer.