Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Balotelli beklager «rasistisk» instagram-spøk

- Det skulle ikke tolkes på den måten, skriver italieneren.

UNNSKYLDER SEG: Liverpools hardt pressede spiss, Mario Balotelli, la i går ut et instagram-bilde med tekst som mange fant støtende. Nå har italieneren beklaget seg offentlig, både via sin twitter-konto og via sin offisielle Facebook-side. Foto: Reuters/Phil Noble.
UNNSKYLDER SEG: Liverpools hardt pressede spiss, Mario Balotelli, la i går ut et instagram-bilde med tekst som mange fant støtende. Nå har italieneren beklaget seg offentlig, både via sin twitter-konto og via sin offisielle Facebook-side. Foto: Reuters/Phil Noble. Vis mer

(Dagbladet): I går la Mario Balotelli ut et bilde av den italienske rørleggeren Super Mario på instagram, med en undertekst som kunne tolkes rasistisk.

Den italienske spissen er nå under etterforskning av FA, som ved flere anledninger har vist at de slår knallhardt ned på alt som kan tolkes som rasisme. I dag unnskyldte han seg på facebook:

- «Jeg beklager hvis jeg har støtet noen. Bildet var ment å være anti-rasistisk med humor. Jeg forstår nå at tatt ut av sammenheng kan det ha blitt tolket motsatt», skriver Balotelli.

Etterforskes av FA Liverpool-spiss Mario Balotelli etterforskes av Det engelske fotballforbundet (FA) etter å ha publisert et bilde på Instagram i går ettermiddag.

Balotelli la ut et bilde av spillkarakteren Super Mario, som inneholdt teksten: «Ikke vær rasist! Vær som Mario. Han er en italiensk rørlegger, laget av japanere, som snakker engelsk og ser ut som en mexikaner».

Senere la han til teksten «hopper som en svart mann og griper mynter som en jøde». Det er nettopp den setningen som har fått den italienske landslagsspilleren i trøbbel.

Humoristisk ment I italienerens lange unnskyldning på facebook i dag, understrekte han at han det var ment humoristisk og at han ikke tror på de stereotypiene som stod på bildet.

- «Alle meksikanere har ikke bart, ikke alle svarte hopper høyt, og ikke alle jødiske folk elsker penger. Jeg brukte en tegneseriefigur laget av noen andre fordi det var Super Mario, og jeg syns det var morsomt og ikke støtende. Igjen, jeg beklager.»

Mario Balotelli har kallenavnet «Super-Mario» blant sine fans. Ifølge BBCs twitter-konto, har Liverpool satt seg ned med Balotelli for å snakke om hendelsen.

Oppførselsbonus Balotelli har en klausul i kontrakten som gir ham en bonus dersom han oppfører seg bra, og det spørs om den kan henge i en tynn tråd. Dette er nemlig ikke første gang italieneren havner i trøbbel.

I oktober ble han etterforsket for å ha truet en kvinne, og Rodgers varslet reaksjoner etter at Balotelli byttet drakt med Pepe ved pause i kampen mot Real Madrid.

Rodgers har sagt at superspissen har minst frem til januar på å bevise at han kan lede Liverpools angrepsrekke. Greier han ikke det, må de titte etter andre løsninger.

- Han jobber hardt for å passe inn lagånden her, men tiden vil vise hva som skjer. Vi får se hva laget trenger i januar, sa Rodgers.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling