Balotelli beklager «rasistisk» instagram-spøk

- Det skulle ikke tolkes på den måten, skriver italieneren.

UNNSKYLDER SEG: Liverpools hardt pressede spiss, Mario Balotelli, la i går ut et instagram-bilde med tekst som mange fant støtende. Nå har italieneren beklaget seg offentlig, både via sin twitter-konto og via sin offisielle Facebook-side. Foto: Reuters/Phil Noble.
UNNSKYLDER SEG: Liverpools hardt pressede spiss, Mario Balotelli, la i går ut et instagram-bilde med tekst som mange fant støtende. Nå har italieneren beklaget seg offentlig, både via sin twitter-konto og via sin offisielle Facebook-side. Foto: Reuters/Phil Noble. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går la Mario Balotelli ut et bilde av den italienske rørleggeren Super Mario på instagram, med en undertekst som kunne tolkes rasistisk.

Den italienske spissen er nå under etterforskning av FA, som ved flere anledninger har vist at de slår knallhardt ned på alt som kan tolkes som rasisme. I dag unnskyldte han seg på facebook:

- «Jeg beklager hvis jeg har støtet noen. Bildet var ment å være anti-rasistisk med humor. Jeg forstår nå at tatt ut av sammenheng kan det ha blitt tolket motsatt», skriver Balotelli.

Etterforskes av FA Liverpool-spiss Mario Balotelli etterforskes av Det engelske fotballforbundet (FA) etter å ha publisert et bilde på Instagram i går ettermiddag.

Balotelli la ut et bilde av spillkarakteren Super Mario, som inneholdt teksten: «Ikke vær rasist! Vær som Mario. Han er en italiensk rørlegger, laget av japanere, som snakker engelsk og ser ut som en mexikaner».

Senere la han til teksten «hopper som en svart mann og griper mynter som en jøde». Det er nettopp den setningen som har fått den italienske landslagsspilleren i trøbbel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer