UFRIVILLIG INVOLVERT: Mario Balotelli kan måtte møte til avhør i en pågående mafiaetterforskning etter at han ble vist rundt av to medlemmer av comorraen under et besøk i Napoli-forstaden Scampìa i 2010.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
UFRIVILLIG INVOLVERT: Mario Balotelli kan måtte møte til avhør i en pågående mafiaetterforskning etter at han ble vist rundt av to medlemmer av comorraen under et besøk i Napoli-forstaden Scampìa i 2010.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel RoddisVis mer

Balotelli dras inn i mafiaetterforskning

Vist rundt av lokale kriminelle i Napoli.

(Dagbladet): I sommer ble det kjent at Mario Balotellis navn var nevnt i en politirapport fra juni 2010 etter en spasertur i Scampìa. Den nordlige Napoli-forstaden er sterkt preget  skyhøy arbeidsledighet og tung kriminalitet, og var location for opptakene av det kritikerroste dramaet «Gomorra» fra 2008.

Filmen, basert på Roberto Savianos roman med samme navn, gjorde dypt inntrykk på den italienske landslagsspissen. Derfor ønsket han å besøke Scampìa da han var i Napoli i forbindelse med en prisutdeling.

- Jeg ville se og forstå de seriøse problemene i utkanten av Napoli som filmen handlet om med egne øyne. Det er en helt annen virkelighet enn den jeg vokste opp i, og opplever nå, skrev Balotelli på sin egen hjemmeside da nyheten ble kjent i italienske medier.

21-åringens engasjement i den sosiale nøden som herjer i den mafiakontrollerte forstaden burde i seg selv være positivt. Problemet er at en uvitende Balotelli lot seg guide rundt av politikjenninger fra «camorraen» - den napolitanske mafiaen.

Nå ønsker italienske mafiajegere å avhøre Manchester City-spilleren om kontakten han har hatt med lokale kriminelle etter å ha blitt fotografert sammen med et par framtredende skikkelser i den napolitanske mafiaen.

Det eventuelle avhøret vil være i forbindelse med en pågående etterforskning av en hvitvaskingsoperasjon, og det foreligger ingen mistanke om at Balotelli har gjort noe kriminelt. Han skal etter sigende også være nokså avslappet i forhold til egen rolle i saken, og har sagt seg villig til å samarbeide med italiensk politi, melder BBC News.