BRÅKMAKER: Mario Balotelli har gjort seg like bemerket utenfor banen som på. Nå starter han med blanke ark i AC Milan. Foto: NTB Scanpix
BRÅKMAKER: Mario Balotelli har gjort seg like bemerket utenfor banen som på. Nå starter han med blanke ark i AC Milan. Foto: NTB ScanpixVis mer

Balotelli er Berlusconis «brød og sirkus» til et kriserammet Italia

Lander i Milano for legesjekk i dag.

(Dagbladet): 24. og 25. februar går italienerne til valg. Milan-eier Silvio Berlusconi (76) drømmer om å bli statsminister for fjerde gang.

Han fører valgkamp for frihetspartiet PDL. Det inngår i en koalisjon på høyresida, men foreløpig ligger sentrum/venstre-partiene klart best an.

Berlusconis mottrekk?

Mario Balotelli.

150 millioner kroner
- Et råttent eple, uttalte han om 22-åringen for ikke lenge siden.

Det blankpolerte ansiktet virket overbevist. Men i italiensk politikk er alt mulig.

I som mange andre land, sliter Italia med økonomien. For 150 millioner - den antatte prisen Milan må betale Manchester City - kunne du ryddet opp i noen brøkdeler av villniset.

Men i barske tider kan løsningen også være brød og sirkus til folket. En superstjerne til Milan mindre enn én måned før valget, svekker ikke akkurat Berlusconi. 

Dessuten snakker vi private penger - ikke offentlige - i en klubb som har sanert økonomien, og skaffet seg handlekraft igjen.

Milan er blitt seriemester 18 ganger, og vunnet Champions League sju ganger. Nå er laget en skygge av seg selv. Femteplass, 12 poeng bak Juventus i Serie A, skaper rystelser på San Siro.

Balotelli vil være velsignet når han lander til legesjekk i dag. Og skriver under på en kontrakt fram til 2017.

Fyverkeri
Skal det være brød og sirkus, skal det være brød og sirkus. Storavisa The Sun oppsummerer i dag ti Balotelli-skandaler i City.

Fyrverkeri på baderommet, bilkrasj, besøk på strippeklubb - og t-skjorte med påskriften «Why always me» er bare noen av ingrediensene.

I begynnelsen av januar havnet han også i basketak med City-trener Roberto Mancini. Da startet spekulasjonene om framtida for fullt. Balotelli kom til Manchester fra Inter i 2010.

- Fantastisk spiller
- En fantastisk spiller, sa Mancini etter 0-0-kampen mot Queens Park Rangers i går kveld. Han hentet Balotelli til Inter i 2006, og har betraktet ham som en sønn.

Til slutt var bruddet ikke til å unngå. Skandalene har overskygget Balotellis prestasjoner på banen denne sesongen. Ett mål i Premier League, er langt unna guttens standarder.

- Jeg tror det er bra for ham å komme til Italia, være nærmere familien, sier Mancini.

Balotelli har alltid vært Milan-supporter. Han kommer til å overta drakt nummer ni, den Alexandre Pato hadde.  Berlusconi setter mer pris på Pato som svigersønn enn fotballspiller. Derfor spiller han for Corinthinas i Brasil i dag.

For nå er det Balotelli som teller. Mer brød og sirkus i Milan.

Akkurat slik Berlusconi elsker det.

Og kan hende en velger eller to også.

MILAN-PRESIDENT: Silvio Berlusconi (midten) vinker til fansen på San Siro under Milans kamp mot Juventus i november. REUTERS/Alessandro Bianchi
MILAN-PRESIDENT: Silvio Berlusconi (midten) vinker til fansen på San Siro under Milans kamp mot Juventus i november. REUTERS/Alessandro Bianchi Vis mer