Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Balotelli er tiltalt etter jøde-melding på sosiale medier

Av FA.

I TRØBBEL: Liverpool-spiss Mario Balotelli. Foto: AP Photo/Scott Heppell
I TRØBBEL: Liverpool-spiss Mario Balotelli. Foto: AP Photo/Scott Heppell Vis mer

(Dagbladet): Liverpool-spiss Mario Balotelli er tiltalt av det engelske fotballforbundet (FA) etter en diskriminerende melding på sosiale medier.

Det forteller FA i en pressemelding i kveld.

Kan klage Liverpool-spilleren skal ha brutt FA-paragraf E3 [1]. Det vil si at innlegget hans var støtende/fornærmende og/eller uriktig.

Det er også ventet at reaksjoner på brudd på paragraf om referanse til etnisk opprinnelse, hudfarge og nasjonalitet.

Balotelli har til 15. desember på å klage.

Spilleren gikk nylig ut og beklaget innlegget.

- Vær som Mario Bakgrunnen for saken er:

Italieneren la ut et bilde av Nintendo-figuren Super Mario på det sosiale nettstedet Instagram. Under bildet la han til en tekst som kunne tolkes rasistisk og antisemittisk.

Balotelli slettet innlegget raskt, men spøken rakk å vekke reaksjoner. Det tok ikke lang tid før Englands fotballforbund (FA) varslet at Balotelli er under etterforskning.

Teksten til Super Mario-bildet var som følger:

«Vær ikke rasistisk. Vær som Mario. Han er en italiensk rørlegger, skapt av japanere, snakker engelsk og ligner en mexicaner. Han hopper som en svart mann og samler mynter som en jøde».

Ifølge BBC er fem kampers karantene minimumsstraffen for brudd på FAs rasismeregler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling