Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Balotelli-hattrick sendte City til tabelltopp

- Fortsetter han sånn, kan han bare ha hjemlengsel, fleiper Mancini.

HAT TRICK: Med to nonchalante straffespark og en enkel retur, noterte Mario Balotelli seg for sitt første hattrick i Manchester City-drakt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis
HAT TRICK: Med to nonchalante straffespark og en enkel retur, noterte Mario Balotelli seg for sitt første hattrick i Manchester City-drakt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Nigel Roddis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Manchester City - Aston Villa 4-0.

Manchester City så ingen grunn til å ta noen sjanser da kaptein og målgarantist Carlos Tevez klaget over smerter i lårmuskulaturen før hjemmemøtet med Aston Villa.

Dermed fikk den angivelig hjemlengtende Mario Balotelli sjansen fra start. Mot et nitrist Villa-lag viste det seg som alt annet enn et sjansespill. Uten å anstrenge seg nevneverdig, forlot 20-åringen gressmatta med matchballen under armen etter sitt første hat trick i lyseblått.

- Mario kan bli en av Europas beste spillere om han fortsetter som han gjorde i ettermiddag, sier manager Roberto Mancini til Sky Sports.

Italieneren mener det er normalt at Balotelli har hjemlengsel.

- Han er bare 20 år, han er ung og det er første gang han bor hjemmefra. Han er lykkelig, men kanskje han savner familien sin. Uansett, fortsetter han som dette og scorer tre mål, så håper jeg han fortsetter å tenke sånn, fleiper Mancini.

- Det er viktig at gutta hjelper Mario, men denne sesongen vil bli en viktig erfaring i karrieren hans. Det er viktig for oss å beholde ham, for han er en god spiller som kan bli enda bedre, sier City-sjefen.

Tidlig avgjort
Som mot Newcastle på «Boxing Day», var kampen i realiteten avgjort i åpningsminuttene. Det åpnet nemlig på verst tenkelig måte for Birmingham-laget da Eric Lichaj bokstavelig talt ga Balotelli en utstrakt hånd. Høyrebacken tok livtak på italieneren, som ikke anstrengte seg for å stå på beina innenfor 16-meteren.

Straffesparket var uansett udiskutabelt, og den kontroversielle 20-åringen tok selv skuddansvar fra 11 meter. Det gjorde han som forventet på nonchalant vis, da han bremset opp i tilløpet, framprovoserte et utfall fra Brad Friedel  og trillet ballen i motsatt hjørne av dit Villa-keeperen kastet seg.

Da var det spilt knapt sju minutter av oppgjøret.

Kort tid etterpå fikk City hjelp av en velvillig assistentdommer, for det var mildt sagt vrient å vurdere om hele ballen var over streken da Barry Bannan klarerte Joleon Lescotts hodestøt.

Villa-protestene til tross; dommer Michael Oliver valgte å stole på assistenten og godkjente målet. Dermed hadde vertene skaffet seg plenty med arbeidsro mot et bortelag blottet for selvtillit.

Verre skulle det bli for hardt pressede Gerard Houllier på Aston Villa-benken da en eminent David Silva lekte seg inn i god avslutningsposisjon. Brad Friedel kunne lite gjøre for å unngå en retur, og den pirket en mulig offside-plassert Balotelli i mål fra kort hold.

10 minutter etter hvilen fastsatte Balotelli sluttresultatet til 4-0 fra straffemerket med en blåkopi av det første målet etter at Adam Johnson ble meid overende av en klønete Marc Albrighton.

Trepoengeren betyr at City klatret forbi Manchester United på tabelltoppen - riktignok med tre flere spilte kamper enn byrivalen. Skal de overnatte på førsteplass, er de avhengige av at Birmingham påfører United sesongens første serietap.

Sørgelige Villa
City-fansen kan uansett glede seg over at laget leverte en av sesongens mest underholdende forestillinger, og det uten sin største stjerne på banen. Samtidig kunne Mancini også ta seg den friheten å la nøkkelspillere som David Silva, Yaya Touré og Nigel De Jong få litt tiltrengt romjulshvile etter at trioen bidro til en tidlig avgjørelse. 

Aston Villa derimot, virker som et sorgens kapittel for tida, og Gerard Houllier sitter neppe trygt i sjefsstolen bare måneder etter at han ble ansatt. Etter ettermiddagskampene skiller bare to poeng ned til naboen Birmingham, som atpåtil har én kamp til gode.

- Det tidlige målet kom som et sjokk, for vi kom til dette oppgjøret innstilt på å spille en god kamp. Men etter det sank moralen, og det tok oss i praksis en halvtime før vi konkurrerte på samme nivå, sier Houllier, ifølge Sky Sports.

- Ikke misforstå, Manchester City spilte veldig bra, men vi gjorde jobben deres enklere. Samtidig var vi ikke på vårt beste. Vi må fokusere på neste kamp, det er alltid det viktigste etter et tap, sier en nedtrykt Villa-manager.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!