- Balotelli irriterer meg fortsatt med tullet sitt

Her får spissen en lusing mens Italia tar lagbilde.

STRAM I DRESS: Men Thiago Motta (nummer to øverst fra venstre) klappet til Mario Balotelli (nummer fire øverst fra venstre) da spissen begynte å tøyse med slipset. Foto: EPA/CARLO FERRARO
STRAM I DRESS: Men Thiago Motta (nummer to øverst fra venstre) klappet til Mario Balotelli (nummer fire øverst fra venstre) da spissen begynte å tøyse med slipset. Foto: EPA/CARLO FERRAROVis mer

KRAKOW (Dagbladet): Med Mario Balotelli vet man aldri hva man får - det kan være himmel, helvete eller begge deler på en gang.

Sånn er for så vidt følelsen med Italia også, tre dager før de EM-åpner mot Spania: De tre siste kampene er alle tapt, og 0-3-tapet mot Russland for en uke siden var en solid tankevekker for «Azzuri».

Politirazzia på rommet til Domenico Criscito og skandaleoppslag om Gianluigi Buffons omfattende bettingaktivitet er heller ikke hva man kan kalle en optimal oppkjøring til et mesterskap - og i et slikt perspektiv blir det knapt nok registrert når Thiago Motta gir Mario Balotelli en liten lusing foran øynene på pressekorpset.

Slipskrøll
Opptrinnet fant sted under lagfotografering sist onsdag, da Balotelli fant ut at han skulle ha det litt moro med slipset til lagkameraten. Motta var ikke like begeistret og svarte med å klapse spissen i bakhodet.

Med tanke på at Balotelli ikke akkurat har verdens lengste lunte, i hvert fall ikke på banen, kunne man kanskje forvente en reaksjon. Men en tilsynelatende forbauset Balotelli lot det hele passere.

I dag møtte Thiago Motta pressen i Krakow, og ikke uventet dukket det opp spørsmål om den uberegnelige og fascinerende 21-åringen.

De to spilte sammen i Inter noen sesonger fram til Balotelli dro til Manchester City i 2010. Motta, som nå spiller i Paris St. Germain, føler Balotelli er den samme gamle.

FØRSTE MESTERSKAP FOR ITALIA: Thiago Motta mener de kan slå hvem som helst, tross en svak oppkjøring. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
FØRSTE MESTERSKAP FOR ITALIA: Thiago Motta mener de kan slå hvem som helst, tross en svak oppkjøring. Foto: AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE Vis mer

- Han irriterer meg fortsatt med tøyset sitt, akkurat som han gjorde i Inter, sier han ifølge La Gazzetta dello Sport.

- Men utenfor banen er han en flott fyr. Uansett trenger vi ham. Vi trenger at han jobber for laget og oppfører seg ansvarlig. Da kan han tilføre oss det lille ekstra, og det er jeg sikker på at han vil gjøre. Først og fremst må han hjelpe oss ute på banen. Utenfor banen kan han fortsatt få være den samme.

- Vi kan slå alle
Motta har spilt for Brasil på aldersbestemte landslag, seinest for U23-laget i 2003. Besteforeldrene på både fars- og morssida er imidlertid fra Italia, og i 2011 spilte han sin første landskamp for «Azzuri».

Mot Spania på søndag kan han få sin mesterskapsdebut. Uavhengig av hvem som spiller, og om det blir trebackslinje eller firebackslinje, er Motta overbevist om at Italia er gode nok til å slå hvem som helst.

GODE NÅR DET STORMER: Sist gang det blåste friskt rundt Italia - i forbindelse med kampfiksingsskandalen i 2006 - vant de VM. Foto:  (AP Photo/Jasper Juinen/Files)  **
GODE NÅR DET STORMER: Sist gang det blåste friskt rundt Italia - i forbindelse med kampfiksingsskandalen i 2006 - vant de VM. Foto: (AP Photo/Jasper Juinen/Files) ** Vis mer

- Det er lagmoralen som teller. Vi har strålende fotballspillere som kunne spilt på hvilket som helst lag i verden. Hvis vi greier å spille som et lag og stå sammen, er vi i mål. Da kan vi slå alle, sier han.

Om det blir vakkert å se på er underordnet.

- Vi håper å spille god fotball, det er det både vi og treneren ønsker. Men alt som betyr noe er å vinne. Tidligere kunne du ha to klassespillere, som de andre på laget jobbet for. Nå må den type spillere også jobbe hardt for å vinne tilbake ballen. Vi har mange klassespillere, og hvis de hjelper til, sparer vi alle mer krefter. Det er moderne fotball, sier Motta.