Balotelli kunne spilt for Spania i dag

Var på prøvespill i Barcelona, men fikk ikke kontrakt.

PRØVESPILL: Mario Balotelli var på et fem dager langt prøveopphold i Barcelona, og var nær en kontrakt med den spanske storklubben. Alle Foto: mariobalotelli.it
PRØVESPILL: Mario Balotelli var på et fem dager langt prøveopphold i Barcelona, og var nær en kontrakt med den spanske storklubben. Alle Foto: mariobalotelli.itVis mer

EM-FINALE: Følg finalen mellom Spania og Italia direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 2015!

(Dagbladet): Mario Balotelli sendte Italia til EM-finale med to lekre mål mot Tyskland tidligere i uka. Men urokråka fra Palermo kunne spilt med Italias finale-motstander i kveld hadde ting gått annerledes sommeren 2006.

Balotelli var da på et fem dagers langt prøveopphold hos Barcelona. Den da 16 år gamle Balotelli imponerte i prøveoppholdet, og brødrene hans prøvde å forhandle frem en kontrakt med den katelanske klubben.

- Vi tenkte det ville være godt for Mario å få en opplevelse utenlands. Vi tok kontakt (med Barcelona) og ble bedt om å komme over. Mario var utrolig, jeg har aldri sett ham bedre, har adoptivfaren Giovanni Balotelli sagt ifølge Goal.com.

Selv om han ble født i Italia, fikk ikke Balotelli italiensk pass før han fylte 18 og ifølge Balotellis hjemmeside gjorde det at Barcelona trakk seg ut av forhandlingene. Hadde han blitt, kunne han søkt om spansk pass.

Brødrene til Balotelli har imidlertid uttalt tidligere at det var på grunn av Barcelonas satsning på lokale talenter at de trakk seg.

VENNER: Mario Balotelli ble gode venner med Barcelona-spiller Thiago Alcantara under prøveoppholdet.
VENNER: Mario Balotelli ble gode venner med Barcelona-spiller Thiago Alcantara under prøveoppholdet. Vis mer

- Det er synd han ikke er spansk, fortalte de oss da vi var der, har en av Balotellis brødre sagt.

Senere den sommeren ble Balotelli snappet opp av Inter der han dominerte på klubbens ungdomslag før han som 17-åring debuterte for klubbens A-lag.

På Balotellis hjemmeside har Balotelli bilde av seg selv i Barcelona-trøye, og en kan også se han sammen med nåværende Barcelona-spiller Thiago Alcantara. Da Italia møtte Spania i en treningskamp i fjor avbrøt Balotelli et tv-intervju med Thiago og sa til reporteren:

IMPONERTE: Mario Balotelli imponerte stort i prøveoppholdet hos Barcelona.
IMPONERTE: Mario Balotelli imponerte stort i prøveoppholdet hos Barcelona. Vis mer

- Han er den beste. Han er en gammel venn, og en fantastisk fotballspiller, sa Balotelli om spilleren som kunne vært lagkameraten hans.

Dagbladet gjengir bildene med tillatelse fra Mario Balotellis familie.