UTESTENGT OG UTESTENGT: Mario Balotelli ble utvist mot Arsenal i vår. Nettopp dette kortet var det som fikk Manchester City til å forberede maksimalboten på to ukelønner til italieneren. Problemet er bare at 22-åringen nekter å betale. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON / Scanpix NTB
UTESTENGT OG UTESTENGT: Mario Balotelli ble utvist mot Arsenal i vår. Nettopp dette kortet var det som fikk Manchester City til å forberede maksimalboten på to ukelønner til italieneren. Problemet er bare at 22-åringen nekter å betale. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON / Scanpix NTBVis mer

Balotelli og City krangler om tre millioner kroner

Tar striden inn til Premier League.

(Dagbladet): Mario Balotelli (22) er i en skarp konflikt med sin klubb Manchester City.

Leder av spillerforeningen (PFA) i England, Gordon Taylor, bekrefter overfor BBC at spissen bestrider en bot på to ukelønner.

2 x 1,5 millioner I morgen møtes klubb og spiller foran et tomanns Premier League-utvalg i London. De skal endelig avgjøre om Balotelli fortjener å punge ut med to ukelønner, to ganger 1,5 millioner kroner til egen klubb.

- Vi prøver å unngå slike situasjoner, der det er mulig. Men spillerne og klubben har ikke klart å løse dette, sier Taylor.

City ga italieneren en maksimal bot ved slutten av forrige sesong, fordi han på grunn av røde og gule kort var utestengt i hele 11 kamper - eller omlag en femtedel av forrige sesong.

Ni gule og tre røde Balotelli bestred boten umiddelbart, men fikk avslag fra City-styret. Derfor gikk han videre til Premier League.

Det er høyst uvanlig at spillere drar sin klubb inn til ligaen på grunn av pengekrangler, og City forsvarer sanksjonene med Balotellis ni gule og tre røde kort i løpet av mestersesongen.

City startet disiplinærsaken mot egen spiller etter det røde kortet mot Arsenal i april, utvisningen som fikk manager Roberto Mancini uttalte at Balotelli aldri mer skulle spille i lyseblått igjen.

Den kraftfulle italieneren fikk ta på seg City-trøya igjen, og var nest sist på ballen da Sergio Aguero scoret målet som sikret City ligamesterskapet hjemme mot QPR 13. mai.

Ikke i troppen Når partene møtes i London stiller Balotelli med spillerforeningen i ryggen, og med sin egen italienske advokat.

Samtidig oppstår spekulasjoner i Storbritannia fordi Balotelli ikke engang var med i troppen da City slo Newcastle 3-1 på St. James Park lørdag.

Etter kampslutt avviste Mancini at Balotelli var til salgs, bare en uke etter at spissen fikk spille fra start mot Manchester United.

- Mario har fortsatt en stor rolle å spille denne sesongen. For å komme på laget igjen må han jobbe hardt på trening og spille bra når han får sjansen, sier Mancini.

Gjør som Tevez! Ifølge Manchester Evening News er franske PSG og flere italienske klubber interessert, dersom City likevel ønsker å gi opp Italia-målscoreren.

BARE ETT LIGAMÅL: Mario Balotelli har ikke lyktes når han har fått sjansen ute på banen så langt denne sesongen. Foto: REUTERS/Eddie Keogh / Scanpix NTB
BARE ETT LIGAMÅL: Mario Balotelli har ikke lyktes når han har fått sjansen ute på banen så langt denne sesongen. Foto: REUTERS/Eddie Keogh / Scanpix NTB Vis mer

Ole Fuglestad er pressekontakt i Manchester Citys skandinaviske supporterklubb, og han mener Balotelli ta lærdom av Citys forrige problembarn, Carlos Tevez.

- Balotelli må ta sin straff, si unnskyld og gå videre. Det gjorde Carlos Tevez, det satt langt inne men så løsnet det. Siden har han oppført seg eksemplarisk, sier Fuglestad til Dagbladet.

City-supporteren mener Balotelli ikke lenger kan leve på ryktet som stortalent, og håper Mancini ikke lenger beskytter landsmannen.

- Nok er nok, guttungen må bli voksen. Vi har vært tålmodige veldig lenge, snart i to og et halvt år. Balotelli må lære at du ikke kan gå i garderoben etter 90 minutter uten å være svett. Vi har ikke sympati for Balotelli lenger. Han må bli voksen eller begynne med badminton eller synkronsvømming.

- Ønsker du å beholde Balotelli i City-troppen?

RØDT MOT RØDT: Balotelli påfro seg enda en utvisning for armbruk mot en Liverpool-spiller på Anfield i november i fjor. Foto: AFP  /PAUL ELLIS / Scanpix NTB
RØDT MOT RØDT: Balotelli påfro seg enda en utvisning for armbruk mot en Liverpool-spiller på Anfield i november i fjor. Foto: AFP /PAUL ELLIS / Scanpix NTB Vis mer

- Ikke som han er nå. Hvis han ikke vil lære må han dra et annet sted. Så får vi hele betale de 170 000 pundene i uka til en spiller som vil løpe etter ballen.

SCORET I EM: Bilde av Balotelli i bar overkropp etter superscoringen mot Tyskland gikk verden rundt i sommer. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / Scanpix NTB
SCORET I EM: Bilde av Balotelli i bar overkropp etter superscoringen mot Tyskland gikk verden rundt i sommer. Foto: AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / Scanpix NTB Vis mer