Balotelli prøvde å stjele straffesparkene fra Gerrard

Fikk klar beskjed.

(Dagbladet): I dag får Mario Balotelli trolig sin debut i Liverpool-drakta. Italieneren får dermed sjansen til å vise landslagssjef Antonio Conte at han tok feil da han vraket spissen til kampene mot Nederland og Norge. Han får også muligheten til å rette opp noe av inntrykket i England som en av-og-på-spiller, mest kjent for utenomsportslige hendelser

Men skulle Liverpool få straffe mot Tottenham i dag, er det kaptein Steven Gerrard som legger ballen på ellevemeteren.

Det til tross for at Balotelli lenge var kjent som «mannen som aldri bommer på straffespark», etter 26 treff på sine 26 første forsøk som seniorspiller.

I fjor bommet han riktignok to ganger for AC Milan, men tro ikke at italieneren føler seg mindre sikker på egne ferdigheter av den grunn. 

Gerrard er førstevalg Ifølge The Mirror skal spissen ha forsøkt å overtale manager Brendan Rodgers til å få ta straffesparkene for fjorårets serietoer, uten å lykkes.

- Mario står igjen i tre kvarter etter hver eneste trening for å øve på frispark og straffespark. Og ja, han har spurt hvem som er straffeskytter. Mario er briljant fra ellevemeteren, og han vet det selv. Men Steven Gerrard er Liverpools straffeskytter, og det har Mario fått klar beskjed om. Han forstår situasjonen, sier en glisende Rodgers ifølge The Mirror

Balotelli ble hentet til Merseyside for omlag 160 millioner kroner. Selv om han altså ikke har spilt et eneste minutt i den røde trøya foreløpig, har det meste handlet om 24-åringen den siste uka.

Manager Rodgers forstår oppstyret, og er glad for at det er interesse i spillerne hans, men påpeker at den største stjerna på laget til Liverpool er laget selv. 

- Jeg kommer ikke til å snakke om Mario hver eneste uke framover. Alt han gjør utenfor banen kommer til å bli nøye overvåket. Han gjør snille ting, og ja - han gjør dumme ting. Han er en spiller jeg tror kan hjelpe klubben, men han er altså ikke stjerna, sier Liverpool-manageren ifølge The Mirror. 

Viktige poeng I ettermiddag er det altså Tottenham som står på motsatt banehalvdel når Liverpool gjester White Hart Lane. Merseyside-klubben hadde et godt tak på London-laget i fjor, med 9-0 over to kamper i serien. I år har Spurs åpnet med to seirer, mens The Reds har slått Southampton og tapt for Manchester City.

Skulle Rodgers' menn forlate London med null poeng i dag, begynner det allerede å bli langt opp til Chelsea, Tottenham og Swansea (!) på ni poeng.

Én som uansett gleder seg til kamp, er Mario Balotelli. Han mener den nye arbeidsgiveren hans er én av de beste klubbene i England, og at de spiller bra fotball. 

- Jeg er veldig glad. Vi har snakket om å komme hit, og nå er jeg glad for å være her, sa italieneren til Liverpools nettsider da overgangen ble bekreftet. 

PÅ PLASS: Mario Balotelli (t.h.) og Adam Lallana (t.v.) satt på tribunen da Liverpool møtte Manchester City. I dag er Tottenham motstander for Liverpool. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix
PÅ PLASS: Mario Balotelli (t.h.) og Adam Lallana (t.v.) satt på tribunen da Liverpool møtte Manchester City. I dag er Tottenham motstander for Liverpool. Foto: REUTERS/Andrew Yates/NTB Scanpix Vis mer