SA UNNSKYLD: Men unnskyldningen fra Mario Balotelli til Scott Parker har ikke virket formildende på FA, som i dag siktet City-spissen etter gårsdagens stempling. Foto: (AP Photo/Jon Super)
SA UNNSKYLD: Men unnskyldningen fra Mario Balotelli til Scott Parker har ikke virket formildende på FA, som i dag siktet City-spissen etter gårsdagens stempling. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

Balotelli siktet for voldelig oppførsel

Risikerer fire kampers karantene.

(Dagbladet): Mario Balotelli er i kveld blitt siktet av FA for voldelig oppførsel, etter å ha tråkket på hodet til Scott Parker i gårsdagens 3-2-seier mot Tottenham (se episoden her.)

Ettersom Manchester City-spissen er blitt utvist tidligere denne sesongen, vil han få fire kampers karantene om han kjennes skyldig. Han har fått frist til onsdag ettermiddag med å svare på siktelsen.

Balotelli ble den store helten i går, etter å ha skaffet straffespark og scoret vinnermålet på overtid. Etter kampen mente mange, deriblant Spurs-manager Harry Redknapp, at italineren aldri burde vært på banen etter stemplingen i det 84. minutt.

- Han sparket Scott Parker i hodet. Han gjør disse tingene ganske ofte. Det er ikke riktig. Han traff ham, og så hælsparket han ham igjen i ansiktet og ga ham et kutt, tordnet Redknapp.

TV-bildene viser at Balotelli er i ubalanse i det støvelen hans treffer Parker, samtidig som mange har påpekt at bevegelsen med høyrebeinet ikke ser naturlig ut.

Én av dem er tidligere toppdommer Terje Hauge, som vurderte situasjonen slik overfor Dagbladet i dag.

- Det jeg la merke til er høyrebeinet til spilleren som har en unaturlig bevegelse. Foten som i utgangspunktet skal gå framover, går i stedet bakover og treffer Tottenham-spilleren. Det er vanskelig å si noe om hva som er intensjonen til Balotelli, men bevegelsene ser ikke naturlige ut.

Han konkluderte for øvrig med at det kvalifiserte til et klart rødt kort.

Dommer Howard Webb har åpenbart skrevet i sin rapport at han ikke så stemplingen, ettersom FA nå griper inn.

Manchester City får snart tilbake kaptein Vincent Kompany fra en fire kampers karantene (ligacupsemien mot Liverpool til onsdag er den siste), men nå tyder mye på at en ny City-stjerne lider samme skjebne.

Trøsten for ligalederen får være at de har bedre dekning i angrepet enn i midtforsvaret - og at Balotellis fravær kan bli enklere å håndtere.

MATCHVINNER: Mario Balotelli var som vanlig iskald fra straffemerket, og sikret 3-2-seier for City på overtid. Foto:  AFP PHOTO/PAUL ELLIS
MATCHVINNER: Mario Balotelli var som vanlig iskald fra straffemerket, og sikret 3-2-seier for City på overtid. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS Vis mer