UTSATT FOR RASISTISK HETS: Mario Balotelli ble utsatt for rasistiske tilrop og bannere på tribunen i Klagenfurt da Italia møtte Romania på østerriksk jord.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dominic Ebenbichler
UTSATT FOR RASISTISK HETS: Mario Balotelli ble utsatt for rasistiske tilrop og bannere på tribunen i Klagenfurt da Italia møtte Romania på østerriksk jord.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dominic EbenbichlerVis mer

Balotelli slår tilbake etter tribunerasisme

- Vi er nødt til å forandre disse folkene.

(Dagbladet): Italia - Romania 1-1.

Italiensk fotball ble nok en gang skjemmet av rasisme mot sine egne spillere da Mario Balotelli og Cristian Ledesma ble utsatt for tribunehets i landskampen mellom Italia og Romania i østerrikske Klagenfurt i går kveld.

Balotelli og argentinskfødte Ledesma, som fikk sin landslagsdebut for «Gli Azzurri», ble møtt med bannere som «Italia for italienere» og «Nei til et multietnisk Italia» på tribuneplass og pipekonsert fra mindre grupperinger blant publikum, melder nyhetsbyrået Reuters, ifølge The Guardian.

Det er dessverre langt fra første gang 20 år gamle Balotelli, som er sønn av ghanesiske immigranter, opplever å bli hetset av sine egne i løpet av sin forholdsvis korte fotballkarriere.

Rasende landslagssjef Nå håper han snart at noen river opp rasismeproblemet i italiensk fotball med røttene.

- Jeg vil heller høre snakk om disse problemene enn om mine påståtte kjærester, sier han som et dårlig skjult stikk til dagens tabloidiserte medievirkelighet.

- For å være helt ærlig, vet jeg ikke hva jeg skal si. Dersom vi bare blir stående og lytte til disse tilropene hver gang, kommer vi ingen vei. Cesare Prandelli (Italias landslagssjef journ. anm.) sier at alle i stedet burde gi meg en klem, og det ville vært fint om noe sånt hadde skjedd, men det ville heller ikke være riktig å stoppe kamper bare på grunn av de få folkene som drar på kamp for å oppføre seg på denne måten.

Prandelli understreket at han hadde problemer med å besinne seg etter opptrinnet på tribunen, og at Italia har et stort problem med fremmedhat.

- Jeg skal aldri endre mine prinsipper. Mitt lag er alltid åpent for alle med italiensk pass. Mitt sinne og min skuffelse er så sterkt at jeg gjerne vil komme med en kraftfull uttalelse, men jeg må holde meg selv litt i skinnet, så ikke rasistene får mer oppmerksomhet, sier landslagssjefen, ifølge NTB.

- Ikke min oppgave - Dette er et signal om at landet vårt har store problemer, men vi må ikke glemme at vi i flere tiår var landet med flest emigranter i verden. Italienere kan man finne overalt, i alle verdenshjørner, fortsetter Prandelli.

Balotelli håper at det nå blir tatt tak i de dyptgripende problemene, men kommer selv ikke til å gjøre noe aktivt.

OGSÅ SJIKANERT: Argentinskfødte Cristian Ledesma (th) debuterte for Italia, og ble i likhet med Balotelli utsatt for sjikane fra tribunen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kerstin Joensson
OGSÅ SJIKANERT: Argentinskfødte Cristian Ledesma (th) debuterte for Italia, og ble i likhet med Balotelli utsatt for sjikane fra tribunen.Foto: SCANPIX/AP Photo/Kerstin Joensson Vis mer

- Vi er nødt til å forandre disse folkene, men det er ikke min oppgave. Jeg er stolt av å spille for landslaget, og der jeg bor, i Brescia, er det allerede et multietnisk Italia. Men det gjenstår ennå mye arbeid, understreker Balotelli, ifølge football-italia.net.

Flørter med Milan Kraftspissen forlot Inter og Serie A til fordel for Manchester City og Premier League i august, men har på tross av det nylige klubbskiftet fortsatt en uttalt drøm om å spille for favorittklubben AC Milan.

Spekulasjonene om at den drømmen kan bli en realitet tidligere enn noen hadde trodd, skjøt fart da Balotelli spiste middag med Milan-direktør Adriano Galliani etter byderbyet i Milano sist helg. Derfor var det nærliggende for italienske reportere å konfrontere 20-åringen med Milan-ryktene etter gårsdagens kamp mot Romania.

- Det stemmer at jeg spiste middag med Adriano Galliani etter derbyet, men hvorfor skulle det ha betydning? Dersom jeg spiste med Massimo Moratti, ville dere sagt at jeg skulle tilbake til Inter? svarte han avvisende, før han helte litt bensin på bålet med en kryptisk melding:

- Jeg kan si for sikkert at jeg er i Manchester City fram til juni. Jeg har en femårskontrakt, og kan ikke si så mye mer enn det.

Gårsdagens kamp endte forøvrig 1-1. Romanias Ciprian Marica scoret begge mål i kampen - det siste i eget nett.