Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Balotelli suspendert etter Instagram-blemme

I èn kamp.

SUSPENDERT: Englands fotballforbund (FA) har gitt Liverpool-angriperen én kamps karantene og 290.000 kroner (25.000 pund) i bot etter hans uheldige publisering på bildedelingstjenesten Instagram. Foto: AP Photo/Fabrizio Giovannozzi
SUSPENDERT: Englands fotballforbund (FA) har gitt Liverpool-angriperen én kamps karantene og 290.000 kroner (25.000 pund) i bot etter hans uheldige publisering på bildedelingstjenesten Instagram. Foto: AP Photo/Fabrizio Giovannozzi Vis mer

Spissrebellen Mario Balotelli er havnet i trøbbel igjen. Årsaken er et bilde der han forsøkte å oppfordre til ikke å være rasistisk, men endte opp med det motsatte.

Englands fotballforbund (FA) har gitt Liverpool-angriperen én kamps karantene og 290.000 kroner (25.000 pund) i bot etter hans uheldige publisering på bildedelingstjenesten Instagram.

Den inneholdt et bilde av Nintendo-figuren Super Mario med følgende tekst:

- Ikke vær rasistisk! Vær som Mario. Han er en italiensk rørlegger, laget av japanere, som snakker engelsk og ser ut som en mexicaner ... hopper som en svart mann og samler mynter som en jøde.

Balotelli fjernet raskt bildet og beklaget episoden. Men han slipper ikke unna ustraffet.

- Mario Balotelli er bøtelagt med 25.000 pund, suspendert i en kamp med umiddelbar effekt og advart om sin framtidige oppførsel, uttalte FA.

Forbundet henviste til brudd på regelverket som gjelder henvisning til etnisk opprinnelse, hudfarge, rase, nasjonalitet og/eller religion.

Italieneren mister dermed Liverpools hjemmekamp mot Arsenal søndag. Han er også dømt til å gå gjennom et utdannelsesprogram.

Balotelli kan anke utestengelsen.

(NTB)