INNE I VARMEN IGJEN: Inters Mario Balotelli setter inn ett av Inters tre scoringer.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro Garofalo
INNE I VARMEN IGJEN: Inters Mario Balotelli setter inn ett av Inters tre scoringer.Foto: SCANPIX/REUTERS/Alessandro GarofaloVis mer

Balotelli tilbake med scoring

Alle de tre gullrivalene i Italia vant.

|||Tittelstriden i italiensk serie A er fortsatt jevn. Kampene påskeaften ga ingen nye tegn, ettersom alle tre gullrivalene vant.

Serieleder Inter viste ingen nåde i møtet med Bologna. To mål av Thiago Motta og en fulltreffer fra Mario Balotelli, som var tilbake i troppen etter krangelen med José Mourinho, sørget for 3-0-seier.

Inter har dermed fortsatt det ene poenget ned til John Arne Riises Roma, mens Milan følger ytterligere to poeng bak. Det er seks kamper igjen å spille i Italia.

— Vi må fortsatt prøve å vinne kamp etter kamp. Men så lenge Inter er foran, har de tittelen i hendene. Det er en fantastisk tropp som kan kjempe mot alle, sa Roma-trener Claudio Ranieri.

— Det blir en knallhard kamp mellom tre gode lag og det er gøy å være en del av det. Ranieri viser også i dag at han er en stor taktiker, og det er gøy å spille fotball for tiden, skrev Riise i en SMS til NTB.

Marginal seier
For Romas del ble lørdagens seier av det marginale slaget. Bari ga ikke ved dørene, men Mirko Vucinic fant veien til nettmaskene etter å ha blitt spilt fram av Luca Toni. Målet kom etter 20 minutter, og Roma led den ledelsen i land.

Riise spilte hele kampen og prøvde seg med et par skuddforsøk, men klarte ikke å få nok et mål.

— Dette var nok en vanskelig bortekamp, hvor vi visste at vi måtte være taktisk gode mot disse små, raske vingene deres. Det følte jeg at vi klarte bra, skrev Riise.

— Vi slapp de til veldig få målsjanser, og på det er vi blitt veldig gode de siste månedene. Vucinic viste nok en gang hvor farlig han er. Vi har noen fantastisk gode angripere på dette laget, konstaterte Riise.

Selvmål
Spennende ble det også da Milan kjempet seg til 3-2-seier over Cagliari. Vertene kom tilbake fra både 0-1 og 0-2, men da Davide Astori satte ballen i eget nett og ga Milan 3-2, gikk lufta ut av kampen.

Det ble nemlig det siste målet. Marco Boriello og Klaas-Jan Huntelaar scoret de andre Milan-målene.

I Milano kom det mest spesielle øyeblikket like etter pause. Mario Balotelli har vært frosset ut etter en krangel med trener Mourinho, men fikk starte lørdag, etter å ha sagt unnskyld.

Sju minutter etter hvilen avsluttet han en kontring med å sette inn 2-0. Thiago Motta scoret et mål i hver omgang.

Juventus får det ikke til å stemme. 0-3-tap for Udinese var ikke godt nok for klubben som drømmer om spill i Europa. Juventus er på sjuendeplass.

(NTB)