- Balotellis siste sjanse til å vise at han er verdt noe på fotballbanen

Holder kontakt med gamletreneren via mobilapp.

SLITER: Liverpool-spissen Mario Balotelli har ikke fått noen god start i sin ander periode i Premier League. Han ble benket i forrige seriekamp, og motgangen har ført til at han også er utelatt fra det italienske landslaget. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix
SLITER: Liverpool-spissen Mario Balotelli har ikke fått noen god start i sin ander periode i Premier League. Han ble benket i forrige seriekamp, og motgangen har ført til at han også er utelatt fra det italienske landslaget. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Talentet, potensialet og de fysiske forutsetningene til Mario Balotelli er udiskutable, men hvor mye av det Liverpools italienske angriper tar ut av det, er det nok delte meninger om.

På sitt beste er han pur verdensklasse, leken og et mareritt for ethvert forsvar. På sitt verste - derimot - kan han få selv egne fans til å rive seg i håret.

Null mål i Premier League Forventningene hos Liverpool-fansen var iallfall store da manager Brendan Rodgers hentet den karismatiske italieneren som erstatter da de solgte Luis Suarez til Barcelona for 750 millioner kroner.

De fleste vil nok være enige i at Balotelli kunne ha brukt tiden vi Liverpool bedre. I Premier League står han med null scoringer etter fire starter og en kamp som innbytter.

Og det står ikke på forsøk:

Benket Med 23 avslutninger har han flest av alle Liverpool-spillerne så langt i sesongen. Men ballen ruller simpelthen ikke Balotellis vei.

Mot West Bromwich Albion sist helg valgte Liverpool-boss Brendan Rodgers å benke Balotelli.

På landslaget er det også liten trøst å hente. Da den italienske landslagstreneren Antonio Conte tok ut troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Aserbajdsjan (hjemme 10. oktober) og Malta (borte 13. oktober), gjorde han som sist.

Han utelot Balotellis navn.

Bekymret Mancini Roberto Mancini var manageren som førte Balotelli opp og fram i fotballens stjernehimmel, da han som Inter-manager (2004-2008) hentet han til den italienske storklubben da Balotelli var bare 16 år.

Og han ga spissen debuten i serie A som 17-åring.

Siden hentet han også supertalentet til Manchester City, da han var manager der.

Få har med andre ord hatt større tro på Mario Balotelli enn Roberto Mancini, som ikke har ledet noen klubber siden han skilte lag med Galatasaray i juni.

- Må ha rett fokus Mancini legger ikke skjul på at han er bekymret for utviklingen til spissen, som tross alt han har vært med på, bare er 24 år gammel, og egentlig burde vært på toppen av sin karriere.

- Mario er en bra gutt, men han må holde rett fokus nå. Dette er hans kanskje siste sjanse til å bevise at han er verdt noe på fotballbanen, sier Roberto Mancini ifølge Record.

Her røper han at han fortsatt holder kontakt med Balotelli, via en mobilapp-

- Jeg holder kontakten med han via whatsapp, som terapi. Men bare Balotelli kan hjelpe Balotelli, sier Roberto Mancini.

- SISTE SJANSE: Roberto Mancini mener hans tidligere elev nå har sin siste sjanse til å ta vare på karrieren sin. Foto: Reuters / NTB Scanpix
- SISTE SJANSE: Roberto Mancini mener hans tidligere elev nå har sin siste sjanse til å ta vare på karrieren sin. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer