Bamba får fire kampers karantene etter skrekkbildene

Utestenges til oktober.

HODESKADE: Tromsøs Simen Wangberg ble liggende på bakken etter at Daouda Bambas albue traff han i hodet. Nå reagerer ekspertene på situasjonen. Video: Eurosport Vis mer

Fem minutter ut i oppgjøret mellom Brann - Tromsø på søndag «knocket» Brann-spiss Daouda Bamba til Tromsøs Simen Wangberg med en stygg albue i midtstopperens hode.

Wangberg gikk ned for telling - og begge lags ledere kom løpende. Tromsø-profilen ble etter hvert sendt til sykehuset der det ble konstatert hjernerystelser.

Bamba slapp fra hendelsen - som du kan se i videoen øverst - uten kort, men disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) har vurdert situasjonen på nytt.

Nå er straffen klar: Daouda Bamba får fire kampers karantene og får ikke spille igjen før møtet med Molde 6. oktober.

Kampene mot Lillestrøm, Kristiansund, Haugesund og Rosenborg går dermed uten Branns målsnik.

Fotballforbundets begrunnelse

Norges Fotballforbund begrunner straffen slik:

- Albuen traff hodet til Wangberg med stor fart og kraft, noe som medfører stort skadepotensial, og det medførte også at Wangberg måtte byttes ut. Det er på det rene at ingen i dommerteamet så den aktuelle episoden, skriver NFF i en pressemelding.

- Disiplinærutvalget kan, etter påtale fra påtalenemnda, sanksjonere spillere som i tilknytning til kamp begår overtredelser som normalt ville gitt utvisning. Disiplinærutvalget har konkludert med at Bamba har handlet på en slik måte at han skal sanksjoneres.

- Disiplinærutvalget støtter påtalenemndas syn på at duellen i forkant ikke er en provokasjon som i seg selv gir grunnlag for mildere sanksjon. Etter utvalgets syn kan heller ikke det at spilleren er noe ute av balanse ha sammenheng med bevegelsen med albuen i ettertid. I formildende retning legges det vekt på at spilleren og klubben har beklaget hendelsen. Disiplinærutvalget ønsker å honorere Brann for å ta såpass klar avstand fra slike hendelser i fotballen.

I en disiplinærsak i fjor ble Aliou Coly ilagt tre kampers karantene for å ha plassert albuen sin i ansiktet på en motspiller. Albuen traff hodet til motspilleren med stor fart og kraft, noe som medførte stort skadepotensial.

- Selv om foreliggende sak har likhetstrekk med den saken, finner disiplinærutvalget at Bamba har handlet med enda større grad av forsett enn Coly. Det vises her spesielt til at spilleren satte albuen i ansiktet etter at spillerne endte oppå hverandre liggende på bakken, samt at han foretar en bevisst slagbevegelse med albuen, skriver NFF.

Angrende synder

Mandag møtte Brann-spissen pressen sammen med sportslig leder Rune Soltvedt og sto fram som en angrende synder.

- Jeg så videoen etter kampen. Det ser ikke bra ut. Jeg skulle ønske det ikke hadde skjedd, sa Bamba til NRK.

Den tidligere Kristiansund-angriperen fortalte at han var forberedt på utestengelse.

- Jeg burde bli suspendert. Jeg elsker fotball, og jeg liker ikke å se slike ting selv. Jeg ønsker ikke at folk gjør slikt på en fotballbane. Jeg må akseptere en suspensjon om det kommer.