Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bamba returnerte med scoring

Daouda Bamba reddet Brann fra tap på Brann Stadion.

REDDET BRANN: Daouda Bamba ordnet 1-1 for Brann mot Bodø/Glimt.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
REDDET BRANN: Daouda Bamba ordnet 1-1 for Brann mot Bodø/Glimt. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

Daouda Bamba har ikke spilt fotball for Brann siden august etter blant annet knuffing med lagkamerater. Men i dag fikk ivorianeren sjansen fra start igjen, og det ga utslag for Brann og Lars Arne Nilsen.

For Bodø/Glimt var oppe i ledelsen tidlig kampen, men Bamba satte utlikningen i andre omgang etter å ha nærmest trikset ballen på eget hode og i mål. Det sikret 1-1 for Brann.

Glimt hadde muligheten til å ta med alle tre poengene, og Jens Petter Hauge setter faktisk ballen i mål. Reprisene viser at det ikke er offside. Det får trener Kjetil Knutsen til å reagere.

- Det er ikke offside. Det er ikke bra. Vi får ikke gjort noe med det, sier Knutsen til Eurosport.

Bodø/Glimt klarte på sin side å ikke kappe innpå Molde i gullkampen.

Pangstart for Glimt

Det var Brann som tok styringen straks kampen var i gang i Bergen. Det var et Bodø/Glimt som sleit med å få i gang sitt eget spill, noe Branns høye press kan ha bidratt til.

Men det var Bodø/Glimt som skulle få drømmestarten. Etter snaue ti minutter var spilt fikk Ulrik Saltnes en flott ball fra Philip Zinckernagel ute til høyre. Saltnes gjorde ingen feil alene med keeper, og satte ballen enkelt i mål.

Presset fortsatte like etter scoringen, og det var svært nære at Wormgoor scoret selvmål for Brann. Også denne gangen var det Zinckernagel som skapte sjansen.

Etter en periode med Glimt-dominans fikk Brann to gode muligheter på rappen. Først var det Koomson som fikk en sjanse fra skrått hold, og like etter fikk Veton Berisha muligheten fra motsatt skrått hold. Men en god Ricardo Friedrich holdt Glimt i ledelsen.

Bamba utliknet

Da lagene gikk ut til andre omgang, kom Lars Arne Nilsen med en lei beskjed til Eurosports reporter. Han ble nemlig tvunget til å bytte ut både Berisha og Taijo Teniste på grunn av skader. Erstatterne ble Thomas Grøgaard og Gilli Rolantsson.

Men det var Brann og Bamba som fikk første sjanse i andre omgang. Et meget godt innlegg fra Kristoffer Haugen endte opp på pannebrasken til Bamba. Men den kontroversielle spissen klarte ikke å få ordentlig trøkk på headingen, og ballen havnet i klypene til Friedrich.

Daouda Bamba hadde ikke spilt kamp for Brann siden han ble utestengt etter en stygg albue mot Tromsøs Simen Wangberg i august. Men i dag var han tilbake fra start, og det fikk trener Nilsen betalt for.

Branns spissen fikk ballen etter noe klabb og babb i Glimt-feltet. Han la så ballen til rette for seg selv og headet ballen i mål. Dermed svarte Brann etter snaue ti minutter spilt i andre omgang.

Det var ellers ganske stille på sjansefronten, men det var Bodø/Glimt som hadde noen halvsjanser. Likevel slet også gultrøyene med å sette den viktige 2-1-scoringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media