Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristiansund slo Odd

Bamba-show i KBK-seier

Daouda Bamba sto for kampens prestasjon da han scoret Kristiansunds annet mål i 2-1-seieren borte mot Odd i eliteserien søndag.

MÅL: Daouda Bamda var i toppform mot Odd. Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix
MÅL: Daouda Bamda var i toppform mot Odd. Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansund feide over Strømsgodset forrige serierunde og hadde med seg en solid dose selvtillit før søndagens bortekamp mot Odd. Selvtilliten er ikke noe mindre etter at laget kunne ta med seg alle tre poengene hjem fra bortemøtet med Odd.

Bendik Bye og Daouda Bamba scoret Kristiansunds mål, og da hjalp det ikke for Odd at Bilal Nije satte inn hjemmelagets trøstemål to minutter før slutt.

Det var riktignok vertene som tok tak i kampen og styrte spillet fra start. Utover i første omgang virket det som det kun var et spørsmål om tid før den første ballen skulle havne bak Sean McDermott i gjestenes mål.

Men Kristiansund kjempet seg inn i kampen og spilte seg til to farligheter mot slutten av omgangen. Odd-keeper Sondre Rossbach og Skien-lagets forsvar ryddet unna.

Selv om lagene gikk til pause på stillingen 0-0 hadde det ikke vært noen kjedelig forestilling for de frammøtte i Skien.

Stanget inn ledermålet

Også i annen omgang tok Odd kommandoen, og etter 66 minutters spill måtte McDermott finne fram redninger fra øverste hylle da Espen Ruud og Tobias Lauritsen fikk hvert sitt skuddforsøk fra kort hold.

Med en halvtime igjen å spille ropte Odd på straffe uten å bli hørt av dommer Espen Eskås da KBK-spiller Nikita Baranov tok tak i trøya til Tobias Lauritsen, og sistnevnte gikk i bakken.

Men det var på andre banehalvdel målene skulle komme. Bendik Bye stanget inn 1-0 etter en corner kvarteret før slutt, mens Daouda Bamba sto for kampens prestasjon seks minutter senere.

Fra egen banehalvdel satte Bamba fart, smatt forbi Steffen Hagen og lurte seg forbi Vegard Bergan før han plutselig var alene med Rossbach. På elegant vis satte han ballen forbi Odd-keeperen og doblet gjestenes ledelse. Det var Bambas sjuende mål for sesongen.

Spenning

To minutter før full tid sørget Bilal Nije for at det igjen ble spenning i kampen. Tobias Lauritsen headet et innlegg til Nije, som fra fire meters hold enkelt satte ballen i mål.

Odd forsøkte å jakte en utligning, men det ble med forsøket. Da dommeren blåste av kampen var det klart at poengene ble med bussen til Kristiansund.

Kristiansund er nå oppe på 16 poeng, noe som tar laget til 10.-plass. Odd har like mange poeng på plassen foran.

Neste runde tar Kristiansund imot Molde, mens Odd spiller borte mot Lillestrøm.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!