Bamberg-dobbel da Haugesund tok farvel med Søderlund

..og klatret opp i ryggen på Brann.

• Haugesund - Brann 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Kampen mellom Haugesund og Brann var Alexander Søderlunds farvel med moderklubben, og 25-åringen kunne knapt ønsket seg en bedre avskjed.

Søderlund noterte seg ikke selv i målprotokollen, men lagkameratene gjorde sitt ytterste da Brann ble slått 2-1 på Haugesund Stadion.

Svenske Daniel Bamberg scoret to flotte mål, og Per Morten Kristiansen hadde flere gode redninger.

- Det var vemodig og trist. En tung følelse, men utrolig godt å vinne, sa Søderlund til Haugesunds Avis etter sin siste FKH-kamp.

Full fart fra start Det hadde ikke gått mer enn to minutter før hjemmelaget gikk opp i ledelsen.

Bamberg hadde selv slått inn et hjørnespark, men etter litt om og men endte ballen igjen i føttene til svensken på åtte meter. Han lot seg ikke be to ganger, og ekspederte den sikkert i mål.

Men gjestene fra Bergen hadde ingen planer om å la seg bli overkjørt. Kaptein Per Morten Kristiansen avverget mesterlig to ganger, og gjorde sitt for å bevare Haugesunds ledelse.

Fyrverkeriet vi fikk de første femten minuttene avtok noe utover i omgangen, men det kunne fort vært flere mål enn Bambergs ene da lagene gikk til pause.

Bamberg-dobbel Også etter pause fortsatte det å henge en scoring i lufta.

Både Martin Pusic og Eirik Mæland hadde gode muligheter i løpet av det første kvarteret, men ingen av dem fikk uttelling.

Men dette var Bambergs kveld. Denne gangen etter vakkert fremspill av Søderlund og David Myrestam, og svensken gjorde ingen feil. 2-0 til Haugesund.

Begge lagene fortsatte å produsere halvsjanser, men den neste skikkelige applausen kom da en tydelig rørt Søderlund ble tatt av etter 85 minutter og ga Jostein Grindhaug en klem.

Helt på tampen reduserte Amin Askar for Brann på et vakkert og noe heldig langskudd, men det holdt ikke for bergenserne. Med det klatret Haugesund opp i ryggen på Brann på tabellen.

Branns bortekompleks vedvarer med lagets sjette strake bortetap.

Alt er likevel ikke rosenrødt for Haugesund. Halvveis ut i første omgang mistet Haugesund sin toppscorer Christian Gytkjær på grunn av det som kunne se ut som en vridning i kneet. Med Søderlund på vei til Trondheim er det en tøff smell for Grindhaug.

Gytkjær selv twittret fra fysioterapaut-benken at han var meget godt fornøyd med tre viktige poeng, og lanserte en noe uortodoks presidentkandidat til kongeriket Norge.